bnorci71 Creative Commons License 2021.01.07 0 2 38057

osztom lala1961 véleményét.

HA nincs erdőd ingyen fát felejtsd el a fafűtést. Ülj le matekolj

fagáz kazán+Pufi 1000L+kémény hozzá+kivitelezés mert a régi téglába nem mehet ~1,0-1,5M

kondis+kémény+szerelés 1M

Amit tudj.

Pufi nélkül nekem a Vigas25 a 9x13m ház tetőtérbeépítéssel B30, műanyag ablak, 8cm grafit a közfalakon tetőtér felé semmi simán túlfűtötte. Ami azt jelenti hogy elmegy parázstartásba amikor nem kér meleget a termosztát, de óránként vagy nem tudom mi alapján időnként a kazán elindítja a ventit ilyenkor ugye a hőmérséklet túlszalad és elindítja a keringetőt is ha kér a lakás meleget ha nem, volt olyan hogy a beállított 21,5°C helyett folyamatosan 22,5°C volt.

A kádárkocka meg negyedenyi energiát kér szerintem. A jelenlegi kazánod legyen 60% hatásfok a vigas hőtemrelő oldalon 90felett lesz a kondis kazán is 90 felett fog menni. Tehát ha a jelenlegi gázszámládat megfelezed és azt veted össze a fafűtés árával a gáz felé fog billenni a mérleg.

Nekem is azért éri meg csak a faelgáz mert beletoltam 1M és nincs kedvem kidobni, de gondolkodok eladom az egész rendszert a francba megtoldom az 1évi fa árával amit tavasszal kifizetek mindig és rakok egy kondis kazánt.

Előzmény: Üveges Imre (38054)