Kyra** Creative Commons License 2021.01.07 0 1 2707

Szeretném közzé tenni összegyúlt gondolataimat elsősorban a BL döntő kapcsán.

Aki túl unalmasnak, vagy  hosszúnak találja nyugodtan ugorja át.

Íme:

Szeretném hangsúlyozni, hogy a következőkben leírtak egy hozzá nem értő, de lelkes szurkoló véleménye, nem kell vele egyetérteni sem.

A BL döntő óta sokat tépelődtem mi is a helyzet jelenleg az Építőknél.

Arra jutottam, hogy a korábbi évek történéseit is figyelembe kell venni, hogy kihámozzuk a lényeget. Ez nem lehet teljes, és nem lehet az őskorig visszamenni, mert akkor könyvet kellene írni, ezért az általam fontos dolgokat emelem csak ki.

Kezdjük a klubvezetéssel. Hajnal Csaba és dr. Magyarády Péter távozása óta nincs nemzetközileg elismert vezetője a klubnak. (Pénz viszont jött/jön? csőstül ha kellett.) Sajnos ha áttételesen is, de a politika is belekeveredett a dologba, ami kezd hasonlítani a fociban zajló negatív eseményekhez. A jelenlegi vezérigazgatóról már sokan megírták a véleményüket, amivel én is egyetértek, de valószínűleg nála van a pénzesláda kulcsa. Kommunikációjával (is) viszont nagyon sokat árt a klub tekintélyének.

(Korábban valaki szóba hozta az általam nem igazán kedvelt Borsos Attilát, aki viszont szerintem nagyon is alkalmas lenne klubvezetőnek. Ezzel persze nem kell egyetérteni, mint ahogy a következőkben írtakkal sem, csak egy vélemény.)

Nyilván ő, a sportigazgató és az edző dönt minden lényeges kérdésben. És ha ez így van, akkor a csapat által elért sikerek és a kudarcok is az ő számlájukra írhatók elsősorban. (Nem tudom, a cégvezetőnek mennyi beleszólása lehet ebbe.)

Korábban is voltak érthetetlen igazolások, pl. Eklemovics ideje alatt. De Vranjes neve és nimbusza (na meg a fizetés) elegendő volt pl. Mahé és Lauge igazolásához. Már a mostani vezetés alatt cseréltük le Gajicot Shishkarevre, Mackósajtot Markussenre. Itt érdemes kicsit elgondolkozni, miért kellett egy végre működőképes Blago-Mackovsek belső hármast szétszedni. Miért kellett egy gólerős Gajicot a fiatalítás ürügyén lecserélni. Az eredmény magáért beszél. A decemberben bejelentett hosszabbítások sem okoztak osztatlan sikert a szurkolók körében. Korábban az volt a szokás, hogy az év eleji világverseny után hozzák meg az ilyen döntéseket.

folyt. köv.