Üveges Imre Creative Commons License 2021.01.07 0 0 38054

Igen, ezért is kérdeztem a közt... nekem a MAH kazánról például fogalmam nem volt, hogy ilyen van xd. Munkatársam használ attack kazánt évek óta, nagy pufival. Tőle vettem át a gondolatot, hogy megkellene újítani, legalább a hőtermelő részt a kazánházban. Eddig nem volt a kedvencem a fafűtés, nem volt szigetelés a házon és a 1980-as duka kazán mint feketelyuk funkcionált, energia csak be... Viszont ősszel sikerült leszigetelni a házat (kádárkocka) így most elképesztő kevés fával lehet megoldani a spórolást. Ugyanakkor nagy a kilengés, vagy meleg van felfűtéskor, vagy hűvös mikor kialszik a kazán. Tehát igény van ezt megoldani, ha lehet akkor egy hatékony kazánnal, így kell puffer, elé meg egy normális kazán. 

Ez az idény már így megy le, de időben vagyok még az infók begyűjtésében. Köszi az eddigi ötleteket!

Természetesen van gáz is, de ezzel nem szeretnék nagyon vacakolni. Ez egy fég c30 amúgy, buta de elpusztíthatatlan. Felújítani (kondenzációs kazán stb.) egy vagyon. Na az sosem térülne meg szerintem.

Előzmény: rSmoky (38053)