Empok Nor Creative Commons License 2021.01.04 -1 0 23347

Q nincs erkölcsileg fejletlenebb szinten, mint az emberek, azok a "csínyek" - ahogy minden megjelenése - valójában csak pózok, eljátszik egy szerepet, csakis azért, hogy valamilyen erkölcsi tanulságra ébressze rá az embereket. Nem tudom miért írod, hogy a saját szórakozására lép kapcsolatba az emberekkel, szerintem elég sokszor elmagyarázta, hogy a Q kontinuum küldte, mert nagyon is érdeklődnek az emberiség iránt. Már a második epizódban (Hide and Q) elmondja Rikernek, hogy az emberiség egy nap talán túlszárnyalja őket is. Q tanulmányozza az embereket, tulajdonképpen az ő szintjén tudományos vizsgálatot folytat, ugye a TNG sorozat fináléban el is mondja, hogy majd a jövőben az emberek is megértik, hogy nem a puszta adatgyűjtés a fontos csillagokról és bolygókról, hanem az emberi elmében rejlő lehetőségek, Q pedig ezt vizsgálja. A sorozat végére ki is derül, hogy Q valójában szereti az emberiséget és ő segít megmenti azt Picard-al az inverzen növekvő anomáliával szemben, ez is Q-k egy próbája. Úgy tanulmányozzák az embereket, ahogy mi is más, primitívebb fajokat. Szó nincs itt szórakozásról, az csak egy póz, így tudnak kommunikálni az emberekkel, így tudják megértetni a maguk bonyolult üzenetét. Mint amikor egy modern ember egy őskori embernek próbál valamit magyarázni, kb. ilyen Q és az emberiség kommunikációja.

A Voyager polgárháborús vonalával már egyetértek, az egy elég buta rész volt, sajnos a Voyagerben vannak ilyenek időről időre. De addigra már a lényeget ellőtték Q-val kapcsolatban, nehéz volt már mit kitalálni. Viszont a korábbi Voy rész, a "Death Wish" szerintem az egyik legjobb epizód az egész sorozatban, szintén Q szereplésével.

És egyébként én is azt vártam, hogy kiderüljön, hogy ők az emberiség a jövőben, de valamiért ezt nem lépték meg. A Pah-démonok bevezetése valóban nem biztos, hogy jó ötlet volt, de az időn kívüliség ettől még lehet, mivel ők nem a féregjáratban élnek, tehát lehet, hogy ők megértették a lineáris idő törvényeit. Arról nem is beszélve, hogy arról szó nem volt, hogy a próféták nem tudnának lineáris időben is létezni, pusztán arról, hogy nem értik a törvényszerűségeit, hogy hogyan lesz a múlt eseményeinek következményeiből a jövő.

Előzmény: Törölt nick (23345)