Sziasztok!
Egy másik topikban felmerült, hogy írjam le egy saját receptemet. Íme:
Ananászos csirkemell
Mivel saját recept, és amúgy sem vagyok patenra kimérős típus, így gyakorló háziasszonyoknak írom.
Csirkemell szeleteket éjszakára fokhagymás tejbe áztatok. Másnap lemosom, lecsepegtetem, besózom, majd kb. 15-20 perc múlva belisztezem, és hirtelen mindkét oldalán megsütöm forró olajban.
Tepsibe teszem, meglocsolom egy kis olajjal abból, amiben kisütöttem. Reszelt füstölt sajtot teszek rá (nem kell sajnálni).
Ananász darabokat felmelegítek tejszínnel, szerecsendióval ízesítem, ráöntöm a csirkére, és kb. 40 percig sütöm 180 fokon.
Mindig szeletelt ananászt használok és feldarabolom, mert a darabolt anaszász helyenként kemény darabokat is tartalmaz.
A mennyiségről azért kb. szólok.
2 egész csirkemell filéhez 1 ananász konzerv, 4 dl főzőtejszín és kb. 25 dkg füstölt sajt dukál. Ízlés szerint ezt lehet módosítani attól függően ki mennyire szereti zaftosan, vagy szárazabban.
A fokhagymás csirkemell, füstölt sajt, szerecsendiós, tejszínes ananász így összesütve nagyon finom ízkavalkád. Rizst, vagy bulgurt készítek hozzá.