ds9 Creative Commons License 1999.09.22 0 0 2951
Egyébként ma megnéztem a filmet a szinkronos változatban, ami teszett.
Nagyon jók JarJar dumái, szerintem a szinkron jól sikerült, bár Yoda hangja lehetett volna jobb és Boss Nass is lehetett volna egy kicsit közelebb az eredetihez és Amidala hanghordozása is lehetett volna egy kicsit más ( mondjuk mélyebb ), de egyébként nincs baj vele, tényleg jól sikerült.

Egy dolog zavart, az pedig az a mondat ami az angolban " Wipe them out, all of them " névre hallgat, ez a filmben "Őljétek meg, mindnyájukat " -ra lett leegyszerűsítve, pedig a trailerben használt zseniális volt, nem is tudom miért nem az maradt:
" Pusztuljanak, mind egy szálig " ez szerintem annyira jó, hogy már fáj és az angolhoz ez áll a legközelebb, ezt nagyon sajnálom.

Még valami most, hogy nem kellett olvasnom a feliratot ( mert azért múltkor olvastam, kontroll szempontjából ) láttam meg olyan részeket amit egyébként tudtam, hogy ott van csak eddig nem volt rá lehetőség.

Az egyik legjobb az a jelent amikor a robotok bevonulnak Theed-be és Amidala ott áll az ablakban a világítós ruhájában, ő a kép bal oldalán áll az ablaknál ( mindenki azt nézi persze ) míg a kép legjobb szélén a fal alján piros-narancssárgás felirat: ILM.
Elég jó.

A mai előadásra elrángattam apámat is ( 55 éves ), évek óta nem volt moziban ( nem is nagyon van rá ideje ), kérem szépen neki nagyon tetszett a film, azt mondta, hogy körülbelül erre számított nagyon jól meg van csinálva és egyébként az előző részek is nagyon tetszettek neki, bár azt mondta, hogy az igazi azért a Csillagok Háborúja volt, mert mégis csak az volt az első :))))