Néhány érdekesség a film készítésével kapcsolatban a most megjelent könyvből (ami egyébként nagyon jó, tele van a készítés fázisainak a képeivel)
- A neimoidianokat eredetileg számítógéppel akarták megcsinálni, csak később döntöttek úgy, hogy maszkba bújtatott színészek játsszák el őket. Egyébként a maszk annyira meleg volt, hogy a szájnyíláson kellett egy gumicsövön levegőt befújni a szerencsétleneknek.
- A szenátusban ülő wookieekat tulajdonképpen, egy ember játszotta, aki Chewbacca!!! egyik jelmezét öltötte magára, majd róla három-három külön felvételt készítettek egy kicsit megváltoztatva őket. Mind ezt a takarékosság jegyében.
- A rohamdroidok úgy öltöttek végleges formát, hogy megnyújtották a rohamosztag katonáinak maszkját, és stilizáltabbá tették arcvonásaikat.
- Az első jelenet, amit felvettek (1997. június 26-án) Darth Maul és Darth Sidious között zajlott a Coruscanton.
- A forgatás alatt mindenkinek szigorúan névkártyát kellett viselnie, még Lucasnak is, akinek a kártyáján ez állt: Yoda.
- Darth Maul tetoválásához alkohol alapú színanyagot használtak és festékként vitték fel. A balesetek elkerülése végett Ray Parknak a veszélyes harci jeleneteknél gumiból készült szarvakat kellett viselnie. Fogait akrillal színezték, hogy a szuvasodás és a rothadás látszatát keltsék. ( Nem értem mért ezzel magyarázzák a foltos fogakat, szerencsétlen Szith Lordok ilyen ápolatlanok lennének. Jobb lett volna, ha faji sajátosságnak tüntetik fel, mint ahogy az arctetoválás helyett is mondhatták volna ezt. Mégis hogy néz az ki, hogy valaki kivarrja az egész arcát, a fogait meg hagyja kirohadni. Azért méltóság is szorult a Sötét Oldalba!!!!!) A szeme egyébként hüllőszerű (nekem ez nem tűnt fel, hogy hüllőről mintázták , bár meg kell hagyni iszonyúan hatásos)
Ui: Nem tudom hátha van valaki, aki esetleg megvette azt a nyomorult Episode I.-es matricásalbumot. Én csak a Darth Maul képért vettem meg a végén, de ha már itt van gondoltam kitöltöm, de már egy vagyont költöttem rá és van egy csomó felesleges képem, ha esetleg valaki szívesen cserélne velem könyörgök írjon e-mailt.