Sziasztok! Volt már valakinek vezetett meditáció közben olyan érzése, hogy egy darabig hallja a mestert/ oktatót és egy idő után már nem?
Történetem: Többed magammal kipróbáltam a meditációt, teljes átszellemülés, komolyság, ráhangolódás... A mester belekezd én meg próbálom elképzelni amit Ő mond. Ő pedig folyamatosan beszél.
1, Kilépek az ajtón, körbenézve mezőn állok, körülöttem virágok...
2, A mező mellett van egy kis erdő, mindannyian menjünk kis faágakat gyűjteni a tábortűzhöz...
Számomra itt jön a lényeg!!! : Aztán ahogy szedem a kezembe a faágakat, beljebb valami lila fény megjelent. Olyan érzésem támadt, mintha engem hívna. Körbenéztem, de a többiek távolabb voltak már, mintha csak én láttam volna azt az izét...
Mikor agyban hagytam, hogy hatással legyen rám (nem mentem közelebb hozzá, de mégis úgy éreztem, mintha felé tartanék) elkezdett a lila, világító, fényes kocka pattogni a szemem előtt, mint egy pingponglabda egy cipősdobozban. Mindenfelé... Az erdőt már nem is láttam, csak azt a lila kockát, ami fénycsóvát húzott maga után, miközben ide oda pattogott.
Barátságos volt. Jó érzéssel töltött el.
Nem tudom mennyi idő telt el valójában és azt sem tudom, hogy ezalatt a mester mit mondhatott.
Kicsit úgy éreztem, hogy csatlakoznom kellene a többiekhez, hogy ne maradjak le, ha már egy ilyen meditáción részt veszek...
De ahogy ezt magamban kigondoltam, az a lila kocka "erőszakos" lett, a világos lilából sötét lilává változott. A mozgása felgyorsult és olyan érzésem lett, haragszik, nem akarja, hogy otthagyjam.
Nem tudtam mit tegyek, maradtam. Gondoltam, majd szólnak, ha fel kell ébredni. :)
A kocka újra világos lila lett és én azt éreztem, hogy alábbhagy bennem a feszültség és a félelem a kockával szemben. A kocka mozgása lelassult; csak pattogott és a lila fénycsóva nem halványult, hanem mindent lilává borított be a szemem előtt.
Egyszerre azt éreztem, hogy biztonságban vagyok, de mégsem. Nem tudom mi ez a cucc, bízhatok-e benne, vagy sem. Elmúlik magától, vagy amíg el nem "futok" örökké csak pattog ide oda? Mintha nem akarna elengedni.
Aztán ahogy a gondolatokat végigpörgettem magamban, láttam, hogy a kocka érzi ezeket. És kezd megharagudni... Már nem a szemem előtt pattogott, hanem egy kicsivel távolabb, de erős, határozott mozgással. A színe nem változott, világos maradt. Én meg nem tudtam megmozdulni...
Aztán hallottam a mestert, hogy mindenki jöjjön vissza a házba és lassacskán (mélyeket lélegezve) ébredjen, térjen magához. (ezt úgy hallottam, mintha a hátam mögül mondták volna, miközben én az erdőben vagyok még)
És valami hihetetlen erőt vettem magamon és elkezdtem rohanni a ház fel...csak rohantam, feltéptem az ajtót és berohantam rajta... Az ajtóból visszanéztem, láttam a mezőn egy hatalmas elszenesedett máglyarakást ami füstölgött, az a lila fény pedig ott figyelt az erdő és a mező vonalánál...
Becsuktam az ajtót, de alig akartam felébredni, visszajönni a meditatív állapotból...
Mikor elmeséltem a többieknek és a tanítónak/ mesternek, mindenki csak nézett. A mester is. Nem tudja mi volt ez. Őszintén megmondom, fingja nem volt, hogy miről is beszélek!!!
Szerintetek mi lehetett ez? Volt már valakinek efféle tapasztalata? Nem pont lila fénnyel, de olyan, hogy valami nem engedi el? És mi van akkor, ha "maradsz"?