"Negativumnak lehet ertekelni azt is, hogy a droidkatonak szavakkal kommunikalnak, de ez nyilvanvaloan csak azert van, hogy a nezo is ertse, hogy mi tortenik "
ezek tomegcuccok, meg csavarok sincsenek benne (szet is esnek egy kis lokestol). ahogy a tavcsot nem epitettek be, ugy ket kommunikacios eszkozt sem. merthogy ha a fonokokkel is beszelni akarnak, akkor kell a beszedszinti...
egyebkent okulva a droidok szar teljesitmenyebol fogja palpi-oreg haver legyartani a stormtroopereket... :)
valaki emlitette hogy milyen bena a gunganok mozgasa. en (annak ellenere hogy foglalkozom karakter-animmal) tokeletesnek talaltam (egy snitt kivetelevel, de ezt kesobb). ugyanis az a mozgas amit a filmre vittek, nem "ugy sikerult" hanem olyan szandekozott lenni. egy idiota faszi, idiota mozgasa. szoval az egyetlen rossznak tuno jelenet (az sem mozgasban, hanem kompozitban) az, amikor megerkeznek a sacred-place-re, es jar-jar a csoport elejen all, mas szinekkel es mas fokusszal mint a mogotte allo kiralyno (aki tekintetevel egyertelmuve teszi, hogy jarjar virtualis, azaz nem all elotte senki). tobb helyen nem lattam kompo hibat (leszamitva a emlitett enyhe csuszkalasokat, de nem jelentosek, elsore fel sem tuntek), meg otoh-gunga-ban sem. ott azert volt minden kek, mert a viz alatt jatszodott a jelenet.
a szinkronrol annyit, hogy kva jo, ha belegondolok eletemben ilyen jo szinkront meg nem lattam (hallottam ;). es ezt nem csak a hangokra ertem (yoda-en pl. meg csiszolhattak volna), de a forditasra is. pl nem tudom feltunt-e, hogy a lip-sync is majd 90%-osan befigyelt... nem hittem el. szoval eleg sok melo lehetett abban, hogy a megfelelo szorendu forditas keruljon a moziba. es jo lett.
jarjar rulz (meg panaka is ;)
egyedul qui gon hangja nem tetszett elsore, de masodikra mar azis maxiqvajol bejott :)