Zaira Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2838
Már háromszor láttam a filmet a moziban, és nem is tudom hányszor a Z verziót. Mérföldek a különbségek. Ami azt illeti nem értem miért vitatkoztok azon, hogy Palpatine szenátor megegyezik-e Darth Sidious-szal. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy a két személy egy és ugyanaz.
1. Palpatin a Naboo bolygó szenátora, és azzal, hogy a kereskedelmi flotta blokád alá vette a bolygót, ő húzta a legtöbb hasznot, hiszen még mondja is, hogy a többi szenátor az új főkancellár választásnál tekintettel lesz arra, hogy ő ennek a szegény kis bolygónak a szenátora!
2. Amikor Amidala bejelenti, hogy elhagyja a Coruscantot a jelenet végén látszik, hogy Palpatin ha egy picit is, de mosolyog! A könyvben ez egyébként egyértelműen le van írva, Jar-Jar Binks csodálkozik is azon, hogy a szenátor mosolyog.
3. A könyv végén (ez nincs benne a filmben) Sidious-nak van egy “monológja”, amiben azt mondja, hogy habár megölték szerencsétlen tanítványát, de (idézem) “MINDENNEK ELLENÉRE MEGSZEREZTE AZT, AMIT IGAZÁN AKART.” Vagyis a főkancellári címet. Ez olyan egyértelmű!!!!!!!
4. És az, hogy a Jedi tanács nem érzékeli a Palpatine sötét erejét egyszerű, Yoda is megmondja: a Sötét oldal NEHEZEN LÁTHATÓ. De egyébként is biztos van olyan módszere, amivel rejtve maradhat a Jedik előtt, hiszen egy Szith mester és gondolom nem most kezdte a “szakmáját”.

A szinkronról annyit, hogy bár nem rossz, de nem az igazi. Anakin hangjától nem vagyok elragadtatva, és a kereskedelmi főderáció tagjaié szarok. A Szith lovagok hangja sem az igazi, valahogy nem adja vissza az eredetinek a hatását. És Kenobi-nak is találhattak volna valaki mást. Viszont Amidala és Qui-Gon hangja határozottan jó, és Jar Jar is tűrhető.
Egyébként szerintem Darth Maul tökéletes találat volt a gonosz szerepére, csak Lucas vehette volna a fáradtságot és több szerepet is írhatott volna neki. Jobban ki kellett volna domborítani a Szith lovagok jellemét, hiszen mégis csak ők azok a bizonyos “Baljós Árnyak”.
Azért mindent egybefoglalva nekem tetszett a film, csak azt utálom, hogy mindenki azzal jön, hogy gyerekeknek szól a film, szerintem ez baromság. Ma egy jó hetvenéves nagymamát láttam kijönni az előadásról, és az apám is odavan érte, pedig ő sem gyerek már. Különben is mit ért meg egy 8-9 éves gyerek a filmből. Szerintem, ha jól folytatja a történetet, akkor a következő filmben a szerelmi szál mellett a klón háborúra teszi a hangsúlyt és végre egy kicsit a Sötét oldallal is megismertet bennünket. Szeretném teljességében látni végre ezt a távoli galaxist. És hozza vissza Dart Mault!!! Klónoztassa vagy bánom is én ,csináljon valamit vele, ha Anakin kijött abból a kohoból, akkor Maul is föltámasztható.

Ui: Nem tudom hátha van valaki, aki esetleg megvette azt a nyomorult Episode I.-es matricásalbumot. Én csak a Darth Maul képért vettem meg a végén, de ha már itt van gondoltam kitöltöm, de már egy vagyont költöttem rá és van egy csomó felesleges képem, ha esetleg valaki szívesen cserélne velem könyörgök írjon e-mailt.