Tegnap néztem meg, és kicsit meg vagyok lepve sokak utálkozásán. Igaz, hogy én kibírtam, hogy ne nézzem meg a cd-t, annak ellenére, hogy igen hamar megvolt már, de úgy döntöttem, hogy "engem nyűgözzön le a film OTT a moziban". Megérte. Lucas látványban verhetetlen (a Matrix trükkök szempontjából szerintem sehol nincs ehhez képest) - amivel persze lehet kekeckedni, meg szőrszálhasogatni, belekötni minden apró "hibába", de úgy gondolom, hogy a mozizás amúgy sem erről szól. Engem elvarázsolt, de igaz, hogy megpróbáltam ÚGY beülni a filmre, hogy nem 24 éves vagyok, hanem csak 12 és nem láttam a másik hármat, nem tudom, hogy milyennek is kellene lennie egy mai korban készült sci-fi-nek.
Jar Jar figuráját egyszerűen nem értem, hogy miért kell "anyázni". A szerintem is zseniális magyar szinkronnal együtt számomra ő volt a film meglepetése - ezt nem vártam abszolút Lucastól. Maga a figura képileg is vigyorkeltő, de a hangjával együtt... amikor megizébigyózza a nyelvét a pod-racernek az a... hmm... villanylőcszsírje (na, lehet cikizni ezt is T. szakikáim), az egyszerűen beszarás. Úgy röhögtem, hogy a környezetemben azon röhögtek, hogy én..... de sok Jar Jar jelenet van, amin szerintem csak a sznobok nem nevetnek. Szóval - bár világ életemben szinkronellenes voltam - ezt CSAK szinkronnal szabad megnézni, mert _nagyon_ visszaadja az eredeti Jar-Jar-i nyelvi világát (persze vannak bakik, de hol nincsenek?).