Na hali, szombat ota eloszor ulok halohoz, addig osszegyujtottem nehany dolgot ami esetleg erdekel titeket. Foleg azok figyeljenek akik mar sokadik alkalommal ulnek be megnezni es nincs jobb dolguk mint aprosagokat nezegetni (Ubul? :)
- a szenatus jelenet az E.T.-kkel es a wookiee szenator(ok)kal. Szoval Amidala bejelenti a bizalmatlansagi inditvanyt, utana van a wookiee szenator (a CD-n nem latszik jol de szerintem a bal felso paholyban van(nak), viszont tisztan hallani). Aztan van egy vagas, Valorum leul, jon a "Vote now! Vote now!" es a KOVETKEZO kepen vannak az E.T.-k, harman, a bal also paholyban.
- A Grim Fandango figura felbukkanasa a podrace-n: Ez eleg nehez, a CD-n egyaltalan
nem lehet kivenni de a moziban nekem sikerult. Nem art ha jatszottal a jatekkal (amugy kiraly) hogy tudd hogy nez ki, hosszu feher feje van es idetlenul rarajzolt szeme meg fogsora. Szoval Anakin megnyeri a versenyt, athalad a celon, utana mutatjak Kitstert meg Waldot, majd C-3PO mond valamit ("I can't believe it"), aztan egy kep van a ketfeju musorvezetorol. Na ezutan van KOZVETLENUL egy kep a tomegrol, kb. kozepen van a figura, ha jol emlekszem meg fel is all a helyerol.
- Aurra Sing: o egy fejvadasz no, allitolag lesz szerepe az Episode 2-ben, a podrace elso koreben lathato a kep aljan, feher a feje es piros haja van.
- Millennium Falcon: szerintem ez egyertelmu, a felrobbano droid iranyito hajo az, mikor leszakad egy darab jobb oldalon akkor latszik a legjobban. Meg baloldalon felul a radar tanyer is rajta van.
- Nem tudom ti eszrevettetek-e azonnal, nekem csak nemreg esett le. Amikor elkezdenek vivni, Maul, Obi-Wan es Qui-Gon, es ugye jon az a resz hogy Maul kinyitja maga mogott az ajtot, akkor valojaban a foldrol kap fel valami tormeleket az Erovel, es nekihajitja az ajto nyitoberendezesenek a falon, ami szepet szikrazik majd kinyilik az ajto.
- Kicsit kesobb a vivasban, van az a resz, amikor Maul hatrafele szaltozva atugrik egy szakadekon majd Obi-Wan es Qui-Gon is utanaugranak. Mikozben a ket Jedi ugrik, Darth Maul, Sith sotet lovagja, kicsit mellenyul es szepen megfogja a fenykardot a bal kezevel (marmint NEM a markolatot :)
- Jar Jar poenok: amikor leszallnak Coruscant-ra es elobb Palpatine bemutatja Valorum-ot Amidala-nak, majd valt a kep es Palpatine, Amidala, Valorum elindulnak, a hatterben (Palpatine mogott, aki a bal oldalon van) Jar Jar latszik ahogyan az egyik or szeme elott integet a kezevel.
- A masik, amikor bejonnek a homokviharbol Anakin otthonaba, Jar Jar probalja a fulebol kiszedni a beleragadt homokszemeket.
- Obi-Wan hajfonata: ami vegig a jobb oldalon log, kiveve amikor a Tatooine-on Qui-Gonnal beszelget, aki egy eopie-n ul (feher hatasallat). Na akkor a baloldalon van a bizonyos hajfonat.
- Boss Nass azert nez ki mashogyan mint a tobbi gungan, mert mas alfajhoz tartozik, forras: Episode I Insider's Guide.
Ennyi jutott most eszembe, akit az ilyesmi melyebben erdekel annak ajanlom a Star Wars Database-t (www.swdatabase.com), ott talalhat maganak kedvere olvasnivalot.