Naszóval, csak a végeredményt mondom, az oda vezető göröngyös utat nem részletezem... :-) Mindkét telefon ugyanannak a márkának a csúcsmodellje, az egyik a két évvel ezelőtti, a másik az aktuális.
Android 9: az Android Auto a Play áruházból telepítve, rendszeresen frissül - minden tökéletesen működik (kop-kop-kop).
Android 10: az Android Auto gyárilag része az Androidnak, rendszeresen frissül - használhatatlan.
Utóbbinál a hibajelenség: 3 másodperc és 3 perc közötti véletlenszerű időpontban az autó és a telefon közötti USB kapcsolat megszakad, csak a kihúzás - újra bedugás segít, minden előzmény elvész, tehát a Waze úticél megadásához meg kell állni (hiszen az autó nem enged menet közben címet beírni). Rájöttem, hogy a jelenséggel egyidőben a telefon visszakapcsolja a Bluetooth-t, sőt, még párosítja is az autóval, hiába törlöm korábban mindkét eszközön a párosítást. Rákerestem, az internet tele van a jelenséggel, amiket hibaelhárításnak javasolnak, az, khm... egy sem működik. Egyetlen különbséget találtam, mégpedig az AA beállításainál. Az a végtelen furcsa, hogy noha ugyanaz a verzió fut mindkét készüléken, a 9-esen megjelenik a képen bemutatott beállítási lehetőség, a 10-esen nem.
Amilyen szinten az AA-t gyalázzák a külföldi médiában, lehet, hogy örülnöm kéne, hogy van egy készülékem, amivel tökéletesen működik?