ds9 Creative Commons License 1999.09.20 0 0 3
Én is átgondoltam ezt a problémát, ugyanabban a cipőben evezem :), mint te: családi ház, kábelszolgáltató töketlenkedik.

Én i gondoltam arra, hogy ISDN, aztán a következők miatt tettem le róla: normál telefonvonalon egy 56 K-s modemet teljesen ki lehet használni míg az ISDN. 128-al megy, nagyon picivel több mint a duplája.
A kábeltévé, ha végre beköti az internetet, kb. 1-2 Mb/s tud produkálni ami 20/40 szerese a normál Matáv vonalnak.
Míg ha ISDN veszel annak a bekötési díja, cca. 4x annyiba kerül mint egy normál telefonvonalé ( a normál most 15.000 Ft ), plussz a fenntartása is több ( ahogy te is írtad ) és csak 2x gyorasabb tud lenni, + akkor már ISDN szolgáltatót is kell keresni és és az ISDN szolgáltatás drágább mint a normál net hozzáférés és ugye a telefonszámla is drágább.
A tvnet meg ilyenek cca. 10.000 forintba kerülnek bruttó egy hónapra, nincs telefonszámla és nincs plussz net szolgáltatónak kifizetett összeg.

Szerintem nem éri meg ISDN-t venni, én is inkább vettem egy normál vonalat, hogy tehermentesítsem a család másik vonalát és fizettem 15.000 Ft-ot. Az ISDN-nél kapsz egy cca. 2x sebességet és ezért sokkal de sokkal többet fizetsz ki mint amiért ez a 2x sebesség egyáltalában megérné.

Szerintem te is ( mint én ) várj a kábeles megoldásra, más megoldás nem lévén és ne dobj ki feleslegesen pénzt az ablakon.