Ap.Csel.18-20.
- Pál Korinthusba ment, és ott elvolt egy darabig, hogy megszokják a jelenlétét, aztán belekötött a zsidókba, hogy pedig Jézus. Erre kidobták. Erre Pál: "Véretek a fejetekre; én tiszta vagyok: mostantól fogva a pogányokhoz megyek." - ami felveti a kérdést, ez a sztori volt előbb, vagy a Jézusos, mert akkor a másik másolat, azaz hazug kitaláció. Én Pálra szavazok hogy az eredeti, mert ez tökéletesen hihető történés, a Jézusos meg tökéletesen hjhetetlen.
PS: erre a zsinagóga feje keresztény lett.
- Másfél év ottartózkodás után bevádolták Pált vallási rivalizálásért. Az állami hivatalnok erre elhajtotta őket a fenébe, mert AZ EGYHÁZAK ÉS AZ ÁLLAM SZÉTVÁLASZTVA KELL MŰKÖDJENEK, szemben azzal amit a fideszkdnp csinál. Fel lesznek jelentve. Pál mindenesetre hamarosan lelépett a városból.
- Pál Efezusban megtérített 12 KJ-hívőt. Felmerült bennem: Pál említ 12 apostolt, vagy esetleg a szám innen jön?
- Pál 2 évig úgy "gyógyított", hogy leszedte az orvosi kötéseket betegekről. Emlékezzetek: ha nem tesztelünk, nem találunk betegeket, tehát nincsenek betegek, tehát nincs K-vírus az országban, ami azt jelenti #MagyarországÉlenJár!
- Pál tevékenysége nyomán 50,000 ezüstpénz értékű könyvet égettek el. Dúró "Daráló" Dóra büszke lenne.
- Pál tevékenysége állítólag olyan sikeres volt, hogy az istenség-szobor-készítők elkezdetk aggódni azon, hogy elveszítik a megélhetésüket. De az állami hivatal leszólt, hogy mindenkinek ugyanolyan joga van a saját világnézetéhez, mert egy Államnak ez a dolga, nem pedig egy egyháznak átjátszani az államhatalmat, ílymódon árulást követve el, mint a fideszkdnp. Fel lesznek jelentve.
- Pál Troásban ráfeküdt egy hullára hogy feltámassza.
- Pál: "És most ímé én a Lélektől kényszerítve megyek Jeruzsálembe, ... De semmivel sem gondolok, még az én életem sem drága nékem, csakhogy elvégezhessem az én futásomat örömmel, és azt a szolgálatot, melyet vettem az Úr Jézustól, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangyéliomáról. ... én három esztendeig éjjel és nappal meg nem szüntem könnyhullatással inteni mindenkit." - gyanúsan a Jézus-történet, csak itt egy bizonyíthatóan valóban létezett személlyel.
Amúgy nem tudni min izgul össze Pál itt.