Irisbus Creative Commons License 2020.12.24 -1 5 280785

2020

Elég termékeny év volt, előbb a számok, akit érdekel.

Én elsősorban rendszám szerint csoportosítok, azon túl pedig az "első tulaj" szerint. Tehát ha 2020-ban Volánbusz feliratos hiányzó Credot lövök hatvani telephelyen, ami Kisalföldes kocsi volt, akkor megy a Kisalföld mappába. 

7 Alba Volán

6 Bakony Volán

181 BKV 

12 DAKK

28 DDKK

12 ÉMKK

14 ÉNYKK

15 Gemenc

25 Kapos

36 KeKo

26 Kisalföld

4 KNYKK

12 Körös

1 Kunság

15 Pannon

7 Somló

2 Szabolcs

9 Tisza

10 Vasi

1 V-Busz

3 Vértes

1 Zala

és 

249 "új" Volánbusz, amik szigorúan az egyesülés óta beszerzett buszokat tartalmazzák. 15 SEW, 17 SEF, 6 RVY a többi RWE/RTR Credo.

Nézzük havi bontásban, amit érdemesnek találtam vagy az "élmény", vagy számomra a statisztikai jelentősége miatt.

Január, ezt is megértük, hogy 2020-ban így rohanok az Econellekért, Inovellekért, vagy épp Optinellekért. A képen Tomajmonosora Önkormányzat Optinellje, Egerben a Bazilikánál.

Nekem nagy kedvencem lett az ideiglenes kaposvári buszpu, így a februári kép onnan érkezik, indul Barcsra 13.00 kor a KVM-178, nagy hiányzóm volt.

Március 6-án állománygyűlést tartott az Országházban a 100 éves egységes Magyar Rendőrség évfordulója alkalmából a BM. 

Tudjátok, a Pannon Volán jó részét mutatja a menetrendek app', így kiválóan tudtam követni nap-mint nap a HLD-868-at, amit áprilisban végre sikerült is elcsípni. 

Semmi extra, vagány ez a KeKo kecske, májusban végre sikerült egy kicsi Kecskemétet csengetni.

Amikor Rodriguez szarrácsengette ezeket, franc se gondolta, hogy Lacus hoz belőle... Júniusban leverten a Délinél.

Megérkeztünk! Első SEW első napjának első járata, júliusban végre megjött a 15 db 8900-as Volvo, itt már azért untam az RTR/RWE Econell/Inovell csengetést 'pesten.

Nincs rosszabb annál, amikor a fotóslista elején ott csúfoskodnak az Ikarus hiányzók, augusztusban végre mehetett az X a HGS-467 mellé.

Néha rápörgök a BKV hiányzókra, így volt ez szeptemberben, és sikerült leredukálni 1 db üzemire, amit remélem Lacus 2021 januárban azonnal kibasz.

Az októberi ferihegyi Ikarus tali első napi borús képei után a második nap is sikerült kijutni, és végre jószívvel húzhattam X-et erre, és a Vérteses párjára is.

Munkában a Credo szűrőbuszok novembertől, meg is lett mind a 10.

2/3 a maszek C56-osokból, a fickó árulja, rendberakatta arányaiban, így már sok VB-s társát lekörözi, eladó! December egyik utolsó rendszáma. :)