Ez - ezek szerint - valóban elment egy picit, mert én általánosságban gondolkodtam, nem konkrét eseten. Aki ismer, tudja, hogy vitatkozni szeretek, megbántani embereket nem. :)
Szóval, nem állítom, hogy valami nincs "túlárazva", bármit is jelentsen ez, mert ugye nagyon nem mindegy, hogy a termék Németországban/Magyarországon(!) vagy Kínában készül, az ottani órabérekkel és körülményekkel. És ugye minden vásárlással emberek/dolgozók sorsáról is "szavazunk" egy kicsit.
De nézzük akkor a bátonyterenyei LED-et: ezt a LED-et én sem fogom megvenni, mert.... mert van a fiókomban egy jó minőségű forrasztóállomás és össze is tudom forrasztani.
De ha nincs, és ugye a Viessmann termékeknél ez nem feltétel, akkor ha szeretnék egy LED-et, szükségem lesz néhány dologra...és ekkor jön az, hogy az apuka, akinek otthon se forrasztóállomása, se tudása nem lévén örömmel fizet ki 50EUR-t egy csokor LED-ért.
Szóval az, hogy Neked eszközzel és tudással "túlárazott" egy termék az rendben van. Mint ahogy az is, hogy attól még lehet, hogy más boldogan fizet érte annyit. Nyilván nekik készülnek ezek a termékek.
De ez megint csak... szerintem. :)