Laa-Yosh Creative Commons License 1999.09.16 0 0 2666
Huuuuuuh. Hát ez iszonyat jó volt, csak kár hogy ma egész nap alunni kellett utána :), még a GIA laboron is ötpercenként elcsicsikáltam...

Azt hiszem, a mozielőadás után mindenki egyetért velem abban, hogy ilyen filmet _nem_ szabad videoCD-n megnézni. Sőt, igazából még akkor sem, ha DVD-d van és 1,5 méteres plazmatévéd, mert még az sem az igazi. Remélem, az Episode II idejéig mindenki megerősíti lelkét és akaratát, és nem kell majd citromozni a szöveget... :)

Na de vannak itten a kritikák is, hümhüm. Hát ami nekem személy szerint nem teccett, az az hogy néhány effektus sajna nem lett elég jó. Időnként láthatóan csúszkált a kompozitálás, meg nem volt elég élethű az animáció, ellenben rengeteg nagyon jól kinéző rész is volt. Meg nem mondanám pl. hogy a harci droidok rendereltek vagy igaziok voltak-e az egyes jelenetekben - egyébként nagyon tetszett, hogy beszéltek is!
A fil elején akad néhány jelenet, ami picit sántít, ez igaz. Két-három szavas mondatokra külön jelenetek, meg ilyesmi, de aztán belejön a Lucas rendesen, szóval nincs gond :)

És különösen tetszettek a Jedik. Mind a külsejük, mind az életkoruk azt sejtette, hogy Qui-Gon lesz a bölcs, és Obi-Wan a meggondolatlan, kapkodó, felelőtlen... Ehhez képest pont fordítva van. Sőt Qui-Gonn halálát is a kapkodása okozta, meg kellett volna várja Obi-Want, akkor ma is élne.

Jar-Jar meg rulezol, iszonyúan el van találva szerintem.
Hamarosan folytatom, csak hirtelen chat-elnem kell...