nofRETRO Creative Commons License 2020.12.19 0 0 16245

Nem értem, hogy miért tetted be másodszor is ezt a gyerekfenyítő képet. Kerestem a neten az eredetét, de csak arab nyelvű facebook- helyek jöttek elő, de az sok.

A fejtetűről többek között itt olvasható leírás:
"Mindent a fejtetűről! - Fejtetű jelei, terjedése, megelőzése, kezelési praktikák a védőnőtől -
A fejtetű főleg gyermekközösségben fordulhat elő. Jellemzően nem válogat, tehát a tiszta és az elhanyagolt fejbőrön egyaránt megtalálható lehet. Sajnos gyorsan terjed, praktikus tudnivalók mellett megtudhatod, hogyan előzheted meg és hogyan kezelheted a fejtetűt.

A fejtetű (szakszóval pediculus humanus  capitis) főleg gyermekközösségben fordulhat elő. Jellemzően nem válogat, tehát a tiszta és az elhanyagolt fejbőrön egyaránt megtalálható lehet.[...]"

Szülőként találkoztam vele először, egy esti fejmosáskor. Az egyébként sem kedvelt tanító nénire nagyon pipa voltam, hogy nem szólt a szülőknek, pedig tudta hogy előfordult az osztályban. Valami rossz beidegződés lehetett nála, hogy titkolni kell - pedig bárki hazaviheti. A szomszéd anyuka segített ki azonnal, adott kencét, fésűt, információt. Többször nem volt. De az átfutási idő alatt a napi kifésülés egy óra volt, a hosszú szőke hajban. Ha elolvasod a cikket, látod, hogy gyereknél nem is viszket feltűnően, tehát ha abszolút gyanútlan az ember, nincs külső jele.

Előzmény: Szomaházy (16242)