Hali Mindenkinek!
Először is sorry, hogy nem voltam olyan aktív, mint pl. Te, CaveMaN, hogy hazaérek és lehuppanok a gép elé véleményt írni... lehuppantam az ágyra, aztán kóma hajnali fél nyolcig...
Tehát a vetítés: a hangulat tényleg állat volt, főcímzene Madness RULEZ!!! Kicsit meglepett ugyan, hogy a bevezető SW motívum halknak tűnt a 2. sorból. Gondolkodóba is estem... ez lenne az a hiper-szuper hangosítás?! Ezután az effektekre sem kellett sokat várni. Amikor megsemmisítették a követek konzuli hajóját a hangárban, a hangrobbanás (nem túlzok, tényleg olyan volt) szinte belepréselt bennünket az ülésbe!!!
A képi látvány leírhatatlan volt, még a legelső sorokból is (Azért a szombati vetítésen a 12. sorból biztosan még állatabb lesz - onnan már tényleg be tudod látni az egész vásznat egyetlen pillantás alatt, nem kell folyamatosan cikáznia a szemednek balra-jobbra.)
A feliratozás tényleg első osztályúra sikeredett - főleg a Gunganok beszéde... Gratula Tóth Tibor (ha jól emlékszem ő volt a magyar szöveg írója...) Egyetlen bakit fedeztem fel így elsőre: amikor Anakin és Padme beszélgetnek a Királyi fregatton, miután felszálltak a Tatuinról, az "I will take care of You"-t (Vigyázok majd rád) konzekvensen "Szeretlek"-nek fordította... (lehet, hogy előreolvasott a fiú és jobban ki akarta hangsúlyozni az Episode II szerelmi szálát? - ki tudja).
Az Iris Out: Directed by GEORGE LUCAS feltüntekor tapsvihar söpört végig a termen. Na ilyet sem láttam/hallotam még egyetlen film magyarországi bemutatóján sem... (Ha jól emlékszem, semmi ehhez hasonló ovációra nem emlékszem a Jedi Visszatér Vörösmarty Kertmozi-beli premierjekor...)
Az indexes "kemény mag" végigülte a teljes stáblistát, de mi nem hallottuk a beígért Darth Vader szuszogást a végén... (ennyire nem lehettem álmos, hogy ezt nem vettem észre ?!)
Kedves szinkronizált verziót nézők! Milyenek voltak a szinkronhangok. Úgy tudom, jócskán megváltoztatták a szinészeket a Trailer-beli förmedvényekhez képest... Igaz-é ez a hír???
Tehát, mintegy lezárva ezt a kis beszámolót: STAR WARS FOREWER!!!
Wizzard
U.i.: már alig várom, hogy eljöjjön a szombat 18.00 :)))