Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.13 0 0 136

Márk ev. mindjárt vége - a sír

- arimathiai József tanácsos, JK-szektatag bement Pilátushoz hogy kikérje JK testét.

- Pilátus hivatta a (ha emlékszünk frissen megtért, tehát nem megbízható a kérdésben) századost, az igazolta a halált, így kiadták JK-t.

- JK-t betekerték, berakták egy sziklába vágott (történelmileg az ilyen sír ideiglenes) sírba, aztán egy kővel lezárták az egészet. Mária Magdaléna és "Mária, a Józsé anyja" is végignézte az egészet.

- Szombat elmúltával, azaz vasárnap "Mária Magdaléna, és Mária a Jakab anyja, és Salomé" vettek egy halom drága kencét és mentek a sírhoz, már napkeltekor.

- És látták ám, hogy a sírt záró követ elgörgették.

- A sírban láttak egy fehér ruhás ifjút. Megijedtek.

- Az közölte velük hogy JK feltámadt, ne keressék. De menjenek és mondják meg JK Tanítványainak "és Péternek" hogy Galilleában várja őket.

- A nők meg elszaladtak és nem szóltak erről az egészről senkinek.

(Mk.16.8)

És itt ér véget Márk Evangéliuma.

Máté ev. mindjárt vége - a sír

- Amikor beesteledett egy gazdag arimethiai, bizonyos József, JK-szektatag kikérte Pilátustól JK testét, az pedig szó nélkül átadta.

- JK-t betekerték, és berakták az eredetileg armiethiai Józsefnek készített sírba, aztán egy kővel lezárták az egészet. Mária Magdaléna és "a másik Mária" is végignézte az egészet.

- Szombaton a főpapok és a farizeusok elmentek Pilátushoz. Kérték, hogy őriztesse a testet, nehogy azt hazudják, feltámadt. Pilátus: őriztessétek ti, én leszarom. Azok oda is állítottak néhány őrt.

- Vasárnap reggel "Mária Magdaléna és a másik Mária" kimentek megnézni a sírt.

- Egy angyal szállt le a mennyből és okozott földrengést. Aztán odament a zárókőhöz, és elgurította, majd ráült. Az őrök lemerevedtek félelmükben. Az angyal a nőknek azt mondta, ők viszont ne pánikoljanak, Jézus feltámadt, lehet menni megnézni az üres sírt. Meg hogy utána mondják meg a Tanítványoknak, hogy Galileában várja őket.

- A nők be se néztek, úgy szaladtak a Tanítványokhoz elújságolni mindezt.

(Lk.28.8)

Lukács ev. mindjárt vége - a sír

- József tanácsos arimethiából, JK-szektatag kikérte Pilátustól JK testét.

- JK-t betekerték, és berakták egy sziklába vágott sírba, ami éppen üres volt. pénteken.

- Szombaton a JK sleppjébe tartozó nők megnézték a sírt.

- Hazamenve kencéket készítettek. Szombaton meg nem csináltak semmit, mert az ószövetségi Törvények kötnek.

- Vasárnap, azaz a hét első napján temrészetszerűleg, kora reggel a sírhoz mentek "és némely más asszonyok is velök.".

- A zárókő nem volt a helyén. Bent nem volt a test.

- Ezután két fényes ruhás pali állt oda melléjük. A nők jól megijedtek. Azok mondták, hogy JK feltámadt.

- A nők visszamentek elmondani az egészet a Tizenegynek, "és mind a többieknek." Ezek voltak ezek a nők: a) Mária Magdaléna b) Johanna c) Jakab anyja Mária d) egyéb asszonyok ő velök.

(Lk.24.10)

János ev. mindjárt vége - a sír

- arimathiai József, aki titokban tartotta hogy JK-szektatag, nehogy megöljék a zsidó-zsidók kérte hogy levehesse JK-t a keresztről. Pilátus szó nélkül megengedte. Hát elment és levette.

- Nikodémus is eljött a temetésre, hozott 100 font kenetet.

- Betekerték JK testét, és "Azon a helyen pedig, ahol megfeszítteték, vala egy kert, és a kertben egy új sír, amelybe még senki sem helyheztetett vala.", és mivel péntek volt, ez a sír meg közel, oda tették.

- Vasárnap, korán reggel, mikor még sötét volt, Mária Magdaléna kiment a sírhoz, és hát nem volt helyén a zárókő.

- Elfutott "Péterhez és ama másik tanítványhoz, akit Jézus szeret vala", és mondta hogy eltűnt a test (bár erről nem győződött meg), és fogalma sincs hova.

- "Péter és a másik tanítvány" szaladtak a sírhoz. Hát a test tényleg eltűnt. És hát ugye JK sose mondta hogy fel fog támadni. Aztán visszamentek a többiekhez

- Mária benézett, és "láta két angyalt fehér ruhában ülni, egyiket fejtől, másikat lábtól, ahol a Jézus teste feküdt vala." Azok kérdezték miért sír, mondta hogy "elvitték az én Uramat, és nem tudom, hova tették őt.". De mikor megfordult látta Jézust ott állni, bár nem tudta hogy Jézus az. Az is kérdezte miért sír. Neki is mondta. Az meg: de hát én vagyok az! Mária: Ja, tényleg! JK: Viszed innen a mocskos mancsod, nem szennyezhet be egy nőstény!!! Még nem voltam a mennyben!!!!

- "Elméne Mária Magdaléna, hirdetvén a tanítványoknak, hogy látta az Urat, és hogy ezeket mondotta néki."

(Jn.20.18)

Btw, itt, Jánosnál nem tiszta mikor mentek ki a sírból Péter, és JK meleg szeretője. Simán beüthetett Máriának egy pillanatnyi elmezavar, és azt a kettőt nézhette anygaloknak-vagy-miknek. Pláne ha azok jó szélhámosként még rá is játszottak, ez az Alakváltó Jézus eléggé olyan érzést kelt, hogy kihasználták a nő gyászát szektás indíttatásból.