Bibleman01 Creative Commons License 2020.12.13 0 0 132

Márk ev. mindjárt vége - Péter megtagadja Jézust, tárgyalás a főpap(ok)nál

- Szóval a JK ölében pucéran üldögélő pasi elszaladt, JK-t meg vitték a főpaphoz. Péter a csapat nyomában ment a főpap udvaráig, ahol leült a gyülevésznép tábortüzéhez. A főpapOK és a Tanács pedig tanúkat keresett az előre megrendezett koncepciós perükhöz, de valahogy nem találták Pelikán elvtársat, illetve mikor megtalálták, kiderült hogy rosszul tanulták be a vallomásokat, és békaemberekkel találkoztak a fákon, néhány (hamis?) tanú azt mondta "Mi hallottuk, mikor ezt mondá: Én lerontom ezt a kézzel csinált templomot, és három nap alatt mást építek, amely nem kézzel csináltatott.", így végül a(?) főpap megkérdezte JK-tól, hogy nem izgul a per miatt? JK nem reagált, így következőleg ezt kérdezte: "Te vagy-é a Krisztus, az áldott Isten Fia?" JK: "Én vagyok." Főpap: "Mi szükségünk van még tanúkra?" Azzal halálra ítélték istenkáromlás vádjával.

- Aztán néhányan leköpték. Néhányan pofonvágták, meg ököllel ütötték. Péterhez meg odament a főpap egyik szolgálója: "Te is a Názáreti Jézussal valál!" Péter: Én ugyan nem!, azzal kiment a tornácra. De a szolgáló ott is meglátta (? Péter hülye): "Ez közülök való." Péter: Ugyan már! Erre az ott állók: " Bizony közülök való vagy; mert Galileabeli is vagy, és a beszéded is hasonló." Péter "pedig kezde átkozódni és esküdözni, hogy: Nem". És így tagadta meg Péter Jézust háromszor, mire a kakas kétszer kukorékolt.

(Mk.Ultra.14.72.)

Máté ev. mindjárt vége - Péter megtagadja Jézust, tárgyalás a főpap(ok)nál

- Szóval JK Tanítványai szerteszaladtak, JK-t pedig vitték Kajafás főpaphoz, ahol az Írástudók és Vének összegyűltek. Péter meg követte a csoportot, be is ment a ház udvarára, elvegyüklt a szolgák között. A főpapOK és a Tanács pedig tanúkat keresett az előre megrendezett koncepciós perükhöz, de valahogy nem találták Pelikán elvtársat, illetve mikor megtalálták, kiderült hogy rosszul tanulták be a vallomásokat, és békaemberekkel találkoztak a fákon, előállt két (hamis?) tanú akik azt mondták: "Ez azt mondta: Leronthatom az Isten templomát, és három nap alatt felépíthetem azt.", így végül a(?) főpap megkérdezte JK-tól, hogy nem izgul a per miatt? JK nem reagált, így következőleg ezt kérdezte: "Az élő Istenre kényszerítelek téged, hogy mondd meg nékünk, ha te vagy-é a Krisztus, az Istennek Fia?" JK: Te mondod, nem én mondtam. Főpap: Hallottátok az istenkáromlást, nincs szükség a továbbiakban tanúkra. Szavazzunk!

- Megszavazták hogy JK-t ki kell végezni. Aztán leköpködték (fogadok nem volt rajtuk maszk!) és felpofozták. Némelyek bottal verték.

- Odakint az udvaron eközben odament Péterhez egy szolgálóLÁNY: "Te is a Galileabeli Jézussal valál." Péter: Nem tudom miről beszélsz. De inkább kiment a tornácra. Ott meglátta egy MÁSIK szolgálóLÁNY: "Ez is a názáreti Jézussal vala." Péter: Fogalmam sincs kiről beszélsz. De az ott állók is rákezdték: "Bizony te is közülök való vagy; hiszen a te beszéded is elárul téged." Migráns! Migráns!

Péter "Ekkor átkozódni és esküdözni kezde". És így tagadta meg Péter Jézust háromszor, mire a kakas ELŐSZÖR kukorékolt.

(Mt.26.75)

Lukács ev. mindjárt vége - Péter megtagadja Jézust, tárgyalás a főpap(ok)nál

- Szóval JK-t elfogták, és vitték a főpap házába. Péter követte őket. A csoport tüzet rakott az udvaron, Péter leült közéjük. Meglátta a fényben egy szolgálólány: "Ez is ő vele vala!" Péter: Asszony, kussolj, (mert a nők alsóbbrendűek) azt se tudom kiről beszélsz. De kicsit később egy pasi szúrta ki: "Te is azok közül való vagy!" Péter: Áh, nem is. Egy óra múlva egy újabb pasi (ez már 2.5 tanú! Megáll a per!): "Bizony ez is vele vala", mert galileai, és miden galileai Jézussal van, ez alap! Péter megint tagadott, mire kukorékolt a kakas. Jézus ekkor hátrafordult és Péterre nézett, az meg elszégyellte magát és elment.

- JK fogjulejtő meg elkezdték csúfolni, meg JK-t: befogták a szemét és úgy pofozták.

- Reggel meg összegyűlt a Vének Tanácsa, a főpapOK, meg az Írástudók, és felszólították JK-t: "Ha te vagy a Krisztus, mondd meg nékünk." JK: Minek, úgyse számít nektek. Erre: "Te vagy tehát az Isten Fia?" JK: "Ti mondjátok, hogy én vagyok!" Én ilyet nem mondtam! Mire: "Mi szükségünk van még bizonyságra? Hiszen mi magunk hallottuk az ő szájából.", bár tanúk felvonultatásáról még szó sem volt ebben a verzióban.

(Lk.22.71)

János ev. mindjárt vége - Péter megtagadja Jézust, tárgyalás a főpap(ok)nál

- Szóval "az ezredes" és a zsidó-zsidók szolgái vitték JK-t. Annáshoz, aki Kajafás apósa volt, Kajafás meg az azévi főpap. Péter "és egy másik tanítvány" követték a csoportot.

- A Másik Tanítvány ismerte a főpapot, így be tudott lógni az udvarba. Péter kénytelen-kelletlen megállt a kapuban. Visszajött Másik Tanítvány, és lezsírozta az ajtónállóval, hogy Péter is bemehessen. (nepotizmus, korrupció). De mielőtt bement "az ajtóőrző leány" megkérdezte tőle: "Nemde, te is ez ember tanítványai közül való vagy?" Mire Péter: "Nem vagyok."

- "A szolgák pedig és a poroszlók" ott álltak az udvaron, és szították a tüzet, mert hideg volt. Péter is odaállt.

- A főpap elkezdte kikérdezni JK-t a tanairól, mire az azt mondta, nyilvánosan prédikált, minek basztatják. Erre az egyik poroszló pofonvágta, hogy válogassa meg a szavait! Mire JK: Perelj be, vagy hagyj lógva. Erre Annás elküldte JK-t Kajafáshoz.

- Odakint Péternek azt mondták: "Nemde, te is ennek a tanítványai közül való vagy?" Péter: "Nem vagyok." Akkor annak a rokona kérdezte akinek a fülét Péter levágta: "Nem láttalak-e én téged ő vele együtt a kertben?" Péter tagadott. És így tagadta meg Péter Jézust háromszor, mire a kakas ELŐSZÖR kukorékolt.

(Jn.18.27)