Greggie Creative Commons License 1999.09.13 0 0 36
Helló!

Tulajdonképpen már nagyon régen arra vártam, hogy valakivel vitázhassak egyet.
Szerintem - ugyanis - MESSZE a legjobb mozi Budapesten + Közép- és Kelet-Európában a Corvin Budapest Filmpalota. (Ezt egyébként több díj is bizonyítja.)
Ott van Ausztria+ Magyarország+ Szlovákia+ Csehország+ Lengyelország+ Oroszország+ Balkán (...)+ stb. legnagyobb filmvászna (Korda terem): 140 nm. A Duna Plazaban (+ a többi szarban) a legnagyobb vászon is cca fele ekkora. Nagyon szuper úgy nézni egy filmet, hogy mozgatni kell a fejedet, hogy átlásd az egész vásznat!
Ráadásul ott a legkényelmesebb a fotel (mert ott tényleg FOTELek vannak, nem úgy, mint a Hollywood Multiplexekben lévő nyak- és deréktörő SZÉKek) + a legnagyobb a sortávolság (120 cm). A 208 cm magas unokaöcsém is kényelmesen ülhet. (Nem kell felállnia, hogy beengedjen valakit, mert anélkül is elfér!) Akármilyen magas (pl. 208 cm) ember ül előtted, akkor is látsz, mert a termek LEJTENEK a vászon felé. Ezzel szemben én még sohase élveztem feliratozott filmet semelyik HM-ben. (Nem is voltam csak kb. 2-szer ott...)

Végül vmit a hangról. "Szól mint az állat..." - nem ez a lényeg? Ne mondd nekem, hogy Te nem ezt szereted! A basszusról írt véleményeddel nem értek egyet, szerintem valamilyen érzelmes filmet (pl. Szerelmes Shakespeare) láthattál ott, mert ugyanolyan basszus van (ha nem jobb), mint a HM-eidben. Beülsz, és remeg alattad a szék...

Végül néhány szót arról, hogy mégiscsak ez a legbarátságosabb mozi Budapesten, a multiplexek közül pedig messze a legolcsóbb. Csak itt létezik a kártyás-rendszer, azaz sohase kell (még a Baljós Árnyakra se kellett!) 4 embernél hosszabb sort végigállni, ráadásul rengeteg kedvezmény van (pl. péntek este minden jegy 442 Ft).
Egyébként nekem már 9-én reggel 9.30 perckor volt 8 db jegy a kezemben a Baljós Árnyakra, úgyhogy elfelejtheted a Duna Plázát, ahol (elnézést, ha rosszul tudnám) 13-án kezdik meg az árusítást. Ja, és nem hiszem, hogy ott lesz két külön STAR WARS- pénztár kizárólag a filmre jegyet vásárlóknak. (Mert a Corvinban volt...)

Szóval várom válaszotokat; remélem nem kell sokáig győzködnöm senkit, de azért szívesen vitázok...
pá:

Greggie

ui.: azt is utálom a Duna Plázában, a Lurdy Házhban és a Cineplex Odeonban, hogy az NEM CSAK MOZI, hanem egy bazi nagy bevásárlóközpont. Ha én moziba megyek, akkor ahhoz külön sajátságos (majdnem meghitt) hangulat kell, nem lehet egy jó film (egy rossz még kevésbé) egy vásárlás része.