szalonna Creative Commons License 1999.09.13 0 0 304
Kedves Skorpió,

Nem gyoztél meg, sot szvsz megerosited érvelésemet. Valóban arra gondoltam, hogy a semleges kijelentés az egyetlen, ami jogilag problémamentes. Minden más esetben ugyanis feltételezésekkel kell élned, és ezeket nem eröltetheted senkire sem, rám sem, Orbánra sem.

Én speciel nem értek azzal egyet, hogy a semleges kijelentést tevö politikus mindenképpen alkalmatlan lenne, ahogy ezt Te állitod. Hiszen - és ez most csak egyetlen lehetséges interpretáció, kérlek ne vedd úgy, hogy szerintem ez hangzott el - Orbán sokkal fiatalabb mint sok politikus, lehetseges, hogy a fiatalabb FIDESz-eseknek áltlában kisebb a kapcsolatrendszere, mint mondjuk az SzDSz politikusok. Tehát valóban nem tudnak olyan széles körböl barátokat meríteni. Az SzDSz network-je más, mint a FIDESz-é. Erre pedig politikusnak szabad célozni. Ez persze csak egy interpretáció, a lehetséges sok közül.

Egyébként, szerinted tételesen miért pejoratív Orbán kijelentése az MSzMP KB-ra?, és miért Kuncze-ra?

Üdv

szalonna

PS. Kiemelném, hogy ez a kijelentésed "....akkor ebben az esetben megkerdöjelezhetö Orban miniszterelnöki alkalmassaga, de akar a szellemi beszamithatosaga is. " - számomra úgy értelmezheteto, hogy szerinted 1) ha a miniszterelnök nem vét elemi hibát (jogilag elmarasztalható kijelentés), akkor alkalmatlan, 2) ha meg hibázik, akkor meg monnnyonle. Hát ez az, ami már nem logikai vita. És szvsz az sem szükségszerüen logikai vita, ha akár százszor is leírjuk, hogy "részeg", vagy gyógyszer hatása alatt áll", "szellemi beszámíthatósága megkérdojelezheto" stb. Szerintem érvelésed enélkül is értheto, és ettol önmagában nem lesz helyesebb. Szvsz.