Nekem, a tegnapi és mai rész is tetszett. Különösen bírom, hogy nem nyálas happy end a vége általában a részeknek. Azt bánom, hogy csak kb. 2 hónapja "fedeztem fel" a sorozatot, de remélem ismétlik majd egyszer.
Vannak kisebb logikai buktatók, de ezek nem rontják az élvezhetőséget. Pl.: a tegnapi részben elhangzott, hogy a haldokló nép alacsonyabb fejlettségű és mégis egyből angolul beszélt a földiekkel, stb. de ezek nem zavarnak, megmagyaráztam magamnak, hogy csak technikailag fejletlenebbek (ez el is hangzott) és közben 10 perc alatt tanulnak nyelveket .... Ezért sci-fi, hogy mozgassuk a képzelőerőnket ....
Mellesleg az én izlésemnek soxor "túlscifisítenek", azaz ha kevesebb lenne egy picit (tényleg csak egy kicsit !) a jelenlegi ismereteink szerint még nem megvalósítható dolog, akkor jobban hihető lenne a történet. Ez viszont el X-fájlosítaná a dolgot és itt talán pont a sci-fi a lényeg, ezért nem fanyalgok, hanem inkább élvezem. Pl.: Én hiszem, hogy mi egy bonyolult software vagyunk és a közeli jövőben (20-30 év) képesek leszünk "programozni" ezt a software-t (DNS-t) úgy, hogy akár az öregedés megállítása is lehetséges, de a mai részben nekem az elhalt sejtek, szövetek újra élesztése már kicsit sok volt (nem az 1-2 sejtből klónozás, hanem a teljes test felélesztése). Elég lett volna a történebe szerintem csak egy "sima" klónozás és egy agy kondícionálás a másolatoknak. Így hihetőbbek lennének a sztorik, de az már nem igazi sci-fi :-)