János ev. ver.:
- Tehát Péter megmondta JK-nak, hogy szerintők JK az Mr. Isten fia. Mire JK: "Nem én választottalak-é ki titeket, a tizenkettőt? és egy közületek ördög. / Értette pedig Júdás Iskáriótest, Simon fiát, mert ez akarta őt elárulni"
- Eztán JK Galileába ment, mert tudta hogy Júdeában meg akarják ölni. "Közel vala pedig a zsidók ünnepe, a sátoros ünnep." És hát ott volt a gond, hogy JK híres akart lenni. Vagy csak ezt az infót nem közölte a sleppjével, akik menni akartak az ünnepre. Mondta nekik: Ti menjetek, én maradok. Azok mentek. Jézus is ment, álruhában, mert egy hazudós fasz. A tömegben meg kihallgatta, mit mondanak róla. De mindenki legfeljebb suttogni mert, mert féltek a zsidó-zsidóktól, akik olyanok voltak mint az ÁVÓ meg a Gestapo.
- Aztán az ünnep tetőpontján bement JK a Templomba prédikálni. A zsidó-zsidók meg nézték hogy ez ki. Ő meg beszólt: "Nem Mózes adta-é néktek a törvényt? és senki sem teljesíti közületek a törvényt. Miért akartok engem megölni?" Tömeg: Hülye vagy? "Ki akar téged megölni?" JK: Mózes szombaton körülmetélt! Akkor én meg gallyakat akarok gyűjteni? Ekkor a tömegnek kezdett leesni miről van szó. Plusz tuti antirkisztus, hiszen "jól tudjuk, honnan való ez; [pedig meg van írva,] mikor pedig eljő a Krisztus, senki sem tudja, honnan való." Erre Jézus elszaladt.
"A sokaság közül pedig sokan hivének ő benne; és azt mondják vala, hogy: A Krisztus mikor eljő, tehet-é majd több csodát azoknál, amelyeket ez tett?" - ami érdekes, hiszen semmi csodát nem tett itt! Mindenesetre most már állandó jelleggel várta az őrség. Így legközelebb már nem a pulpitusról szónokolt JK, hanem a tömegből bekiabált, aztán elfutott. A farizeusok meg mint autoritás kijelentették hogy nem ismerik el JK-t, aki elismeri az ki lesz dobva.
- Egy bizonyos Nikodémusz, aki éjjelente eljárt Jézushoz, tehát fedett S-ügynök volt, azt kérdezte, lehet-e elítélni valakit kihallgatás nélkül? Mire jól azt mondták, hogy módosítani kívánják vallomásukat, Pelikán elvtárs is rendőrspicli volt. Aztán mind hazamentek mielőtt tényleg eldurvulnak a dolgok.
- "Jézus pedig elméne az Olajfák hegyére." De a reggel megint a Templomban találta. "Az írástudók és a farizeusok pedig egy asszonyt vivének hozzá ... Mester, ez az asszony tetten kapatott, mint házasságtörő." JK úgy tett mintha nem vette volna észre őket, de azok csak nem tágítottak, így azzal jött elő: Tanúk? A nő: Az nincs. JK: akkor szabad vagy. Aznap se kapták el.
- JK: "Én elmegyek, és kerestek majd engem, és a ti bűneitekben fogtok meghalni: ahová én megyek, ti nem jöhettek oda." Tömeg: "Avagy megöli-é magát, hogy azt mondja: Ahová én megyek, ti nem jöhettek oda?" - és igen, amire JK készült, az technikailag öngyilkosság.
- JK: "Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonynyal az én tanítványaim vagytok; / És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket." Tömeg: Hát Fogságban vagyunk? JK: Ti meg akartok engem ölni!!! "Ti az ördög atyától valók vagytok"! Tömeg: "te Samaritánus vagy, és ördög van benned?" JK: Dehogy! "Ha valaki megtartja az én beszédemet, nem kóstol halált örökké." Tömeg: Oké, egyértelműen ördög van benned. JK: "Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült." Tömeg: Ötven se vagy, méghogy találkoztál Ábrahámmal! JK: Ábrahám hozzám képest gyerek! Na erre a Tömeg elkezdte megkövezni, szóval JK elbújt, és kilopózott a Templomból szégyenszemre.
- Ahogy ment kifele, látott egy születésétől fogva vakot. Tanítványok: Mester, ő, vagy a szülei vétkeztek hogy lesújtás van rajta? JK: Egyik se. Azzal a földre köpött, a poros nyálat meg belekente a vak szemébe, és azt mondta a (nyilván igencsak meglepett) delikvensnek: "Menj el, mosakodjál meg a Siloám tavában". Az úgy tett, és látott. Mikor visszatért, az utca népe meg elvitte a farizeusokhoz. Azok meg összevitatkoztak, megkövezzék-e, mert szombaton meggyógyulni...! Végül csak kidobták a szektából. És hát szekta nélkül nem ember az ember, az ex-vak belépett a Jézus-szektába.
- Aztán Jézuson kitört a messiás-komplexus, és levágott egy szentbeszédet. "Lőn pedig Jeruzsálemben a templomszentelés ünnepe: és tél vala; / És Jézus a templomban, a Salamon tornácában jár vala." Megint sikerült megköveztetnie magát, de ismét sikerült elszaladnia.
- És akkor (ismét) elment oda, ahol KJ keresztelgetett anno. (Vajon mi lett KJ-vel mostanra?)
- Volt egyszer egy Lázár nevű beteg Bethániában, és volt neki két lánytestvére, Mária és Mártha. Ez az a Mária volt aki összekente JK lábát olajjal. "Küldének azért a testvérek ő hozzá, mondván: Uram, ímé, akit szeretsz, beteg." (uhm) "Szereti vala pedig Jézus Márthát és annak nőtestvérét, és Lázárt." - Szájer büszke lenne. Ekkor két napig JK ott maradt ahol volt, aztán megint indult volna Júdába, mire a Tanítványok: "Mester, most akarnak vala téged megkövezni a Júdabeliek, és újra oda mégy?" JK: Tudok vigyázni magamra. És fel akarom támasztani Lázárt. "Tamás, aki Kettősnek mondatik" meg megonvta a vállát, és azt mondta: Legyünk öngyilkosok csoportban! ÉS mentek.
Tudjátok mi az igazán izgalmas a sztoriban? NEM látjuk hogy Lázár rohadt volna, ez csak CoH szokásos hazudozása. Mártha FELTÉTELEZI hogy ha hulla, akkor már négy napos, tehát bizti szaga van, de ez megmarad feltételezés, és mikor Lázár kijön, nem egy sétáló hulla, hanem hétköznapi élő állapotban van.
- Na ezért is befújták a farizeusoknak, azok meg gondolkodtak hogy most Jézus legit, vagy nem legit. De Kajafás főpap meg úgy gondolkodott, ha legit is, csak a baj van vele, nyírjuk ki, az a biztos.
JK meg ezt vhonnan megtudta, ezért lelépett Efraim városába.
- "Közel vala pedig a zsidók husvétja", a népek meg mentek fel Jeruzsálembe, pláne hogy számítottak rá, JK megint csinálja majd a fesztivált. És hát ki ne nézne végig boldogan egy jó kis botrányt? "Jézus azért hat nappal a husvét előtt méne Bethániába", ahol ugye Lázár lakott. Mária meg megint összekente JK lábát. Iskariótes Júdás meg beszólt, hogy miért nem adta el a tulajdonát és adta a pénzt a szegényeknek (ahogy JK mindig mondta). JK meg visszaszült hogy kuss, had élvezzem a luxust! Akinek nincs semmije az annyit is ér, de én meg Jézus vagyok!
Mellékesen a zsidó-zsidók nekiláttak megszervezni Lázár halálát is.
- JKt meg felfedezte a tömeg hogy megy Jeruzsálembe, mire JK elkötött egy szamarat. A JK-t kísérő tömegben még néhány görög is volt. Jézus meg gyakorlatilag elcsöppent ettől. És elkiáltotta magát: "Jézus pedig kiálta és monda: Aki hisz én bennem, nem én bennem hisz, hanem abban, aki elküldött engem." Aki meg nem hisz bennem, sux to be them!
(Jn.12.50)