Kedves Kojak,
Ne legyél elkeseredve, na!
Azért nem íródik - szerintem - ide túl sok minden, mert talán nem vagyunk olyan értelemben véve "rajongók" mint mondjuk (gondolom én) egy együttes, vagy színész rajongói, akik rajongási tárgyuk minden moccanásáról ódákat képesek egyrészt gyártani, másrészt olvasni.
A Dűne univerzum igazán olyan nagy (én aztán csak tudom! :-))) ...) és annyi lehetőség van benne nyitva hagyva, annyi kérdés marad/t meg az olvasóban, hogy talán úgy gondoljuk, nem is érdemes "továbbírni" az elvarratlan szálakat, mi lenne/lett volna, ha, kérdéseket, feltevéseket föltenni. Ráadásul - azt hiszem - legtöbbünk úgy ül a gép elé, hogy nincsen mellette valamelyik kötet, ill. nem emlékszik eléggé pontosan dolgokra ahhoz, hogy érdemi közlést mondjon valamiről.
Szerintem talán át is lehetne "tenni" a topicot a Kultúra fórumra, mint ahogyan az a Tolkienes topiccal történt. Inkább odavaló, nem?
Annak érdekében pedig, hogy valami lényegit is írjak, én magam már csak arra várok, hogy kijöjjön a prelógia puhakötésűben is, mert már feladtam rá a megrendelést ámerikai ösmerősnek. Na, akkor aztán majd újból lehet jókat vitatkozni... :-))
Szóval, szerintem ne csüggedj, amikor az ismerőkre rájön a közlési vágy, úgyis idegyülnek, felkutatják a topicot a legaljról is.
Én magam pl. most próbálom meg elő vakargatni a Miért éppen Alaszka topicot, hogy elzokogjam bánatomat.
No, fel a fejjel!
Üdv,
Ghanima