mozzar ella Creative Commons License 1999.09.10 0 0 219
Gyerekek! Hej, be megeredt nyelvetek! Lelkendezem!

Te fellegekbe szerelmesedett ember! Nem perlekedem Veled, nekem ez nem kenyerem. Jegyzeted lehengerelt.
De engedd megjegyeznem: fellegekkel terhelt lehelleted nem emlegethetem egyetemben csendes kertekben, hegyekben, fenyvesekben szerzett bel-kebel eledellel. Persze e helyeket nem kereheted fel rendszeresen, mert remete nem lehetsz. :-)
Egyben nem helyezkedem szembe Veled: kedvelt cselekedeteddel testedre kevesebb terhet teszel, emberekkel ellenben, melyek leveleket nem fekete lepelbe tekernek-pedernek, s ezzel keletkeztetnek elegyet.

Egyebek:

E nevet, Mercedes, ellenszenves emberek (melyekkel Te, szerencse, nem keveredsz!) eszeveszett kereslete beszennyezte. De szerkezet nemes, sebes, benne kellemesen elterpeszkedhetsz, s veszedelemben (fejedre esve, egyenetlen helyere tekeredve, egyebekbe belemenve) megment.
Nekem ez nem lehet,
a.) mert nem engedhetem meg,
b.) s mert testem-lelekem gyenge/szebb nem egyede, e termetes szekeret Pesten teher lenne vezetnem, nehezemre esne ezzel keskeny helyeken helyezkednem.
Csenve lesegetem, de nem ez legkedvencebbem.
Persze "versemben" (melyet feszegetsz) nem helyezhettem el egyebet, mert versem erre csengett.