Lambi77 Creative Commons License 2020.12.01 0 2 604

Sziasztok,

egy hónapja voltam 1.5 tsi toruannal első garanciális olajcserén 28574-es km állásnál, tapasztalatok:

1. kérhettem pollenszűrő cserével, vagy nélküle a szervízt, előzőre 67 ezer Ft-ot, utóbbira 51 ezer Ft-os brutto árajánlatot adtak. Én nélküle kértem

(havertól 6 ezer Ft-ért beszereztem a gyári pollenszűrőt, majd tavasszal kicserélem)

2. a korábbi (13 ezer Km-nél, nem márkaszervízben történt) olajcsere miatt nem problémáztak, ergo észre sem vették

3. a szervízben azt mondták, hogy azzal se veszítem el a gyári garanciát, ha én viszem az olajat (persze megfelelő fajtát, számlával igazolva stb), ellenben a mobilitásgaranciát igen (aminek az ára bruttó 5080 Ft). Végül a szervíz adta az olajat, SYNT 0w20L-lel töltötték fel és 5715 FT/liter áron mérték (brutto).

Összegezve: szerintem 51 ezer Ft-ért vállalható egy garanciális, első (30 ezres) szervíz, de ha le mondtam volna a mobilitásgaranciáról, akkor ez még egy 20-assal bejjebb van, vagyis 31 ezer Ft, ami már tényleg baráti.

Ja és melyik ez a szervíz? Szabó Autójavító Kft a 16. kerületben. Kistarcsaiként nekem ráadásul ők vannak a legközelebb....:) Egyébként teljesen korrektek voltak, az emeleti várakozó helységből, üvegfalon át végig nézhettem, mit csinálnak a kocsival. Egy kávéra is vendégük voltam, kár, hogy ez már csak a végén derült ki, mire már megvendégeltem magam...majd legközelebb.

Remélem, valakinek hasznosak voltak az infok!

Üdv, Lambi