Mozo66 Creative Commons License 2020.11.24 0 0 18103

Na most már  értem ...tényleg !!!  Szóval erre a nyilvánvalóan téves analógiára van felhúzva ez az egész dolog ...már mint az emberi bélrendszer és a termőtalaj analógiája .  Ezt szerintem semmilyen biológiával  foglalkozó és ahhoz értő ember sem erősítené meg . A két rendszer teljesen eltérően működik egyszerűen semmi közük egymáshoz .   Nem akarok komolyabban belemenni elég csak azt megemlíteni hogy míg az ember ( és az állatok ) az energiát és a testüket felépítő anyagot  az elfogyasztott táplálékból nyerik ...csak és kizárólag addig a növények  , nem ugyan is azok a légkörből és a vízből építik fel a testüket CO2 és H2O  felhasználásával állítják elő a szénhidrátokat , a két folyamat  mint az emésztés , felszívódás  ...enzimekkel ... és a fotoszintézis két erőteljesen eltérő folyamat amiben szinte semmi analógia nincs . Aki ebben analógiát talál az ..... szerintem nem normális .   Az egyik esetben komplex molekulákat ( fehérjék zsírok szénhidrátok )   bont le és így kap energiát a másik egyszerű molekulákat " kombinál " és tesz bonyolultabbá a napfény energiáját felhasználva ...szóval a két folyamat ellentétes egymással . 

Amúgy a földi növényi ökoszisztéma legnagyobb részét kitevő fajoknak semmi szükségük sem talajra sem  talajéletre sem több száz fajta vegyületre nekik elég az oldott szervetlen só és a napfény ezek a tengeri algák , és azt senki nem vetheti fel hogy ez is a hülye emberek találmánya mert több millió vagy milliárd éve így élnek és köszönik , jól elvannak talaj nélkül .

Az igazság az hogy egy komoly vitához vagy eszmecseréhez szerintem hasonló felkészültségű gondolatok kellenének nagyon nehéz így érvelni hogy a másik fél teljesen alap ( 8 általános ) biológiai ismeretekkel sem rendelkezik ....most ez nem a személyed ellen szól hanem általánosságban . Ha valaki érvel valamivel akkor mielőtt leír valamit nézzen utána hogy miről is ír és akkor nem hozza magát kellemetlen helyzetbe .

Előzmény: TK421 (18102)