Mozo66
2020.11.24
|
|
0 0
18103
|
Na most már értem ...tényleg !!! Szóval erre a nyilvánvalóan téves analógiára van felhúzva ez az egész dolog ...már mint az emberi bélrendszer és a termőtalaj analógiája . Ezt szerintem semmilyen biológiával foglalkozó és ahhoz értő ember sem erősítené meg . A két rendszer teljesen eltérően működik egyszerűen semmi közük egymáshoz . Nem akarok komolyabban belemenni elég csak azt megemlíteni hogy míg az ember ( és az állatok ) az energiát és a testüket felépítő anyagot az elfogyasztott táplálékból nyerik ...csak és kizárólag addig a növények , nem ugyan is azok a légkörből és a vízből építik fel a testüket CO2 és H2O felhasználásával állítják elő a szénhidrátokat , a két folyamat mint az emésztés , felszívódás ...enzimekkel ... és a fotoszintézis két erőteljesen eltérő folyamat amiben szinte semmi analógia nincs . Aki ebben analógiát talál az ..... szerintem nem normális . Az egyik esetben komplex molekulákat ( fehérjék zsírok szénhidrátok ) bont le és így kap energiát a másik egyszerű molekulákat " kombinál " és tesz bonyolultabbá a napfény energiáját felhasználva ...szóval a két folyamat ellentétes egymással .
Amúgy a földi növényi ökoszisztéma legnagyobb részét kitevő fajoknak semmi szükségük sem talajra sem talajéletre sem több száz fajta vegyületre nekik elég az oldott szervetlen só és a napfény ezek a tengeri algák , és azt senki nem vetheti fel hogy ez is a hülye emberek találmánya mert több millió vagy milliárd éve így élnek és köszönik , jól elvannak talaj nélkül .
Az igazság az hogy egy komoly vitához vagy eszmecseréhez szerintem hasonló felkészültségű gondolatok kellenének nagyon nehéz így érvelni hogy a másik fél teljesen alap ( 8 általános ) biológiai ismeretekkel sem rendelkezik ....most ez nem a személyed ellen szól hanem általánosságban . Ha valaki érvel valamivel akkor mielőtt leír valamit nézzen utána hogy miről is ír és akkor nem hozza magát kellemetlen helyzetbe . |
Előzmény: TK421 (18102)
|
|