Törölt nick Creative Commons License 2020.11.21 0 4 20

Kerestem egy darabig a Kelemen Dániel Jogászprofesszor Úr által jegyzett válaszcikkben a konkrétumokat, hogy mitől is háborodott fel (vagy meg?) annyira, aztán végül feladtam.

De azért van itt valamije, amire reagálnék. Aszongya:

"A magyarok talán támogatják a megszorító migrációs politikát" 

Az első mondattal egyetértek, a "talán" szót leszámítva. Egy 98%-os NEM a bevándorlásra a népszavazáson szerintem picit erősebb véleménynyilvánítás mint egy "talán".

"de nem támogatják az egypárti versengő autokráciát, a független igazságszolgáltatás lebontását, a közpénzek – köztük az EU-támogatások – rezsimközeli zsebekbe juttatását."

Ezzel is egyetértek, és igen, pont ezért zavartuk el a picsába a hajmeresztően cinikus és korrupt libsi bagázst 2010-ben. Na de hol volt akkor az EU-s jogállamisági aggódás, amikor Gyurcsótány külföldről szerződtetett verőlegényekkel és zsoldosokkal verette szét az október 23-i tüntetést? Hol volt az EU-s aggódás, amikor a Strabag Demokraták Szövetsége minden létező közpénzt külföldi (!!!) haveroknak játszott át? És hol van az EU-s aggódás napjainkban, amikor a libsi bagázs éppen aktuális tagjai telekürtölik a hazai és nemzetközi sajtót egészen hihetetlen és elképesztő hazugságokkal? Sehol. Nem túl hiteles aggódás ez, Kelemen Úr.

És végül:

"Hogy világos legyen, az EU és a Magyarország között jogállami vita nem a bevándorláspolitikáról szól. Akkor miért próbálja az Orbán-rezsim folyamatosan átkeretezni a témát? Mert érti, hogy a bevándorláspolitikájának több támogatója van mint a demokrácia lebontásának és versengő autoriter rendszerre való kicserélésének."

Bár alapvetően hazudik, Kelemen Úr, de a végén kimond egy nagy igazságot. Mi itt nem kérünk az EU népgyilkos migrációs politikájából, a bizottsági szintű szervezett migránsnyalogatásból. Ha ez az alternatíva, akkor köszönjük, mi inkább elsínylődünk itt egy autokrata-kleptokrata vezető alatt. Márpedig ez az egyetlen alternatíva, ezt Ön is tudja. Önöknek ott nyugaton már lőttek, belátható időn belül vége lesz Angliának, vége lesz Franciaországnak, vége lesz az egész úgynevezett "fejlett nyugatnak". Ne legyen már olyan irigy, hogy a kevésbé idióta nemzeteket is az Önök öngyilkos útjára akarja rákényszeríteni.

Előzmény: Makulata (19)