Péter, 1:
Először is szögezzük le, ez nem a Tizenkettőből Péter, ami írástudatlan arámi volt, ez meg ugye írás, ráadásul ógörög.
"Jézus Krisztus megjelenésekor / Akit, noha nem láttatok" - csodás. Ki van mondva, hogy senki nem látta Jézust, Jézus kitaláció, Jézus sosem élt, Jézus csak egy karakter.
"Jézus Krisztus hoz néktek, mikor megjelen. ... Mert meg van írva: Szentek legyetek, mert én szent vagyok. / És ha Atyának hívjátok őt, aki személyválogatás nélkül ítél" - egyértelműen késői irat.
"Magatokat a pogányok közt jól viselvén, hogy amiben rágalmaznak titeket mint gonosztévőket" - az igazat mondják, nem rágalmaznak. Az "evangéliumuk", a vallásuk hazugság, hülyeség.
"Engedelmeskedjetek azért minden emberi rendelésnek az Úrért: akár királynak ... Akár helytartóknak, mint akiket ő küld a gonosztévők megbüntetésére" - holokauszt hírdetése, azaz felbújtás népírtásra. Szerintem ez illegális.
"A cselédek teljes félelemmel engedelmeskedjenek az uraknak; nem csak a jóknak és kíméleteseknek, de a szívteleneknek is." - a rabszolgaság legit, és ne várj jó bánásmódot!
"Hasonlóképpen az asszonyok engedelmeskedjenek az ő férjöknek" - a nők alsóbbrendűek, és a feleségverés csak a vak komondorok összeesküvése.
"Akiknek ékessége ne legyen külső, hajuknak fonogatásából és aranynak felrakásából vagy öltözékek felvevéséből való;" - halljátok, nők? Le az ékszerekkel, piperével! Le ne borotváljátok szakállatokat!
"Boldogok vagytok, ha Krisztus nevéért gyaláznak titeket" - mazochista vonás. Nárcisztikus messiás-komplexus.
"A köztetek lévő presbitereket kérem én ... Legeltessétek az Istennek köztetek lévő nyáját" - csak a metaforikus kép miatt.