Nem-Pál, Kolossé:
"hallottatok az igazság beszédében, mely az evangyéliom: / Mely eljutott hozzátok, miképpen az egész világra is" - hö, ez komoly.
"és a magam részéről betöltöm ami híja van a Krisztus szenvedéseinek az én testemben az Ő testéért, ami az egyház;" - én meg azt hittem, a kenyér a kannibalizmus melegágya. Hogyan fogok egyházat enni, azért ez yo kérdés.
"Ti asszonyok, engedelmeskedjetek a ti férjeteknek" - egyenjogúság? Fúj! A nők alsóbbrendűek!
"Ti gyermekek, szót fogadjatok a ti szüleiteknek mindenben" - úgy van, belezzétek ki azt a kiskutyát!
"Ti szolgák, szót fogadjatok mindenben a ti test szerint való uraitoknak" - a rabszolgaság legit!
"Köszönt titeket Aristárkhus, az én fogolytársam, és Márk, a Barnabás unokatestvére" - nyilvánvaló miért raktam ide. De akkor ez egy másik Márk mint akit már említettek? Merthogy itt mondja, hogy "a Barnabás unokatestvére", ott meg ilyenről nem esett szó.
"És Jézus, kit Justusnak is hívnak, kik a zsidók közül valók" - hupsz!
"Köszönt titeket Lukács, ama szeretett orvos" - ism.
PS: ha ütemterv szerint haladunk, még kb. 40 bejegyzés, meg János Jelenései van hátra az Úszövetségből. És mivel Új, nem elhagyható a régi, nincs olyan hogy "az minket nem érdekel"!