NULLA01 Creative Commons License 2020.11.14 0 0 11

2Korinthus 8-13:

"Tudtotokra adjuk pedig, atyámfiai, Istennek azt a kegyelmét, amelyet Macedónia gyülekezeteivel közlött. ... Mert, bizonyság vagyok rá, erejük szerint, sőt erejük felett is adakoznak, ... Hogy kérnünk kellett Titust, hogy amiképpen elkezdette, azonképpen végezze is be nálatok ezt a jótéteményt is." - értsd: ők többet fizettek, ezért lemondom a koncertet nálatok. Mert a vallás üzlet.

"Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztusnak jótéteményét, hogy gazdag lévén, szegénnyé lett érettetek" - uhm, wut? Jézus eredetileg gazdag volt Pál szerint? Alig hiszem hogy egy ács gazdagnak számított volna ... akármikor!

"Amint meg van írva: aki sokat szedett, nem volt többje; és aki keveset, nem volt kevesebbje." - HOL van megírva? Mármint ezen a levélen kívül, nyilván?

"Szükségesnek véltem azért utasítani az atyafiakat, hogy előre menjenek el hozzátok, és készítsék el előre a ti előre megígért adományotokat, hogy az úgy legyen készen, mint adomány, és nem mint ragadomány." - ÉS A Közpénz Elveszíti Közpénz Jellegét

"Amint meg van írva:" - NINCS.

"Krisztus szolgái-é? (balgatagul szólok) én méginkább; több fáradság, több vereség, több börtön" - na szépen vagyunk. És ilyen BŰNÖZŐKet állítanátok példának gyermekeink elé?!

"Háromszor megostoroztak, egyszer megköveztek" - ez meglep. A megkövezést túl lehetett élni?

"Fáradságban és nyomorúságban, gyakorta való virrasztásban, éhségben és szomjúságban, gyakorta való bőjtölésben, hidegben és mezítelenségben." - miért mászkált Pál pucéran? Gondolom nem a szemetet vitte le.

"Ismerek egy embert a Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig." - ez Pál legerősebb "bizonyítéka". Egy elmondás, ami vagy megtörtént vagy nem, vagy igaz volt, vagy nem, vagy álom volt, vagy nem... Zéró hitelesség.

"Mert nem a gyermekek tartoznak kincseket gyűjteni a szülőknek, hanem a szülők a gyermekeknek." - a fideszkdnp ezzel se ért egyet. Miféle "keresztény kultúra" az övék? Se rabszolgatartás, se szombati boltzár, és még a gyerek fizessen szülőtartást is... Ők maguk Az Antikrisztus! (megjegyzés: a Bibliában NEM szerepel olyan hogy "Az Antikrisztus")

Ja, Pali bá' egy újabb haverja Titus.

"Két vagy három tanú vallomása alapján megáll minden dolog." - öhm, akkor szerzek két tanút, akik azt mondják, hogy az ég rózsaszín. Akkor az ég rózsaszín? És ha szerzek másik két tanút, akik azt mondják, az ég barna? Akkor az ég rózsaszín ÉS barna egyszerre? Nem gondoltuk ezt végig, megint, mi, mr. valláskárosult?

"Mert semmit sem cselekedhetünk az igazság ellen, hanem csak az igazságért." - ne feledjük, itt, a bibliában igazság = hit Mr. Istenben. Ha igaz, ha nem.

"Köszöntsétek egymást szent csókkal." - járványhelyzet van, Pál! Szerintem kövezzük meg.