Saját használatra lesz? Mennyire tiszta jelenleg? Lehet csak palackozás előtt is csinálni, nem kell feltétlen most deríteni.
Az aszály tipikusan nagyobb adag bentonitot igényel. A fajta interspec. hibr. így szintén magasabb igénye lesz, főleg ha héjon áztattad kicsit.
Szerintem nem lesz szükséges a kovasavszól-zselatin, bentonit kiviszi neked a problémás fehérjéket - és sokkal egyszerűbb is vele a derítés.
Csinálj egy szuszpenziót, 5g/100ml formában, aztán azt adagold pipettából 1-2dl-es üvegekbe, hogy ne pazarold a bort, kísérletnek pont elég (1-2-3ml-es adagokról beszélünk, fecskendővel is megoldható).
Az alap folyamatok ekkora mennyiségben 1-2 nap alatt lefutnak, de egy hétig is rajta hagyhatod. Utána lefejted, mondjuk 0,5dl-es üvegekbe (tüske ;-)) , aztán meg tolhatod nekik a hideg meleg rázó és levegő próbákat. 60-90-120-150, aztán ha már 60-on is stabil, akkor csinálsz kisebbet, ha 150-en se, akkor komolyabbat. Vagy írsz megint, aztán kitaláljuk ;-)