Pál, Róm.9-16.:
"Igazságot szólok Krisztusban, nem hazudok" - ez két külön dolog. Az, hogy nem hazudsz csak azt jelenti NEM HISZED hogy nem mondasz igazat. Igazat mondani azonban azt jelenti, a kijelentésed fedi a valóságot. Így ezzel a mondattal nem megyünk semmire.
"Mert nem mindnyájan izráeliták azok, kik Izráeltől valók;" - hmmm... Egy kezdeti antiszemitizmus?
"Miképpen meg van írva: Jákóbot szerettem, Ézsaut pedig gyűlöltem. / Mit mondunk tehát: Vajjon nem igazságtalanság-é ez az Istentől? Távol legyen! / Mert Mózesnek ezt mondja: Könyörülök azon, akin könyörülök, és kegyelmezek annak, akinek kegyelmezek. / Annakokáért tehát nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené." - Magyarán: Mr. Féltékenység azt csinál amit akar, neked pedig KUSS! <- kösz, de én ebből nem kérek
"Mert azt mondja az írás a Faraónak, hogy: Azért támasztottalak téged, hogy megmutassam benned az én hatalmamat, és hogy hirdessék az én nevemet az egész földön." - ez még rosszabb mint az eredeti sztori. Így nem csak Fáraó szívének megkeményítéséért felelős Herr Gott, de magáért a sanyargatásért.
"Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, aki kegyelemben gazdag mindenekhez, akik őt segítségül hívják. / Mert minden, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik." - oké, szóval Pál leszámol a vérségi kapcsolat fontosságával, pláne hogy eleve létezett a betérés lehetősége.
"a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által." - amiből pedig nincs, az a BIZONYÍTÉK.
"Mondom tehát: Avagy elvetette-é Isten az ő népét? Távol legyen; mert én is izráelita vagyok, az Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből való. ... Ekképpen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint." - kis személyes infó, és mitológia.
Pál többször hivatkozik (idéz) ószövetségi sorokra, mondásokra, de csakis mint hasonlatokat citálja ezeket, nem pedig jövendőlésként.
"Azt mondod azért: Kitörettek az ágak, hogy én oltassam be." - a zsidófasizmus alapvető eleme: a fajelmélet, amiben a betéréstől mágikusan az első emberig visszamenőleg megváltozik vérvonalad.
"És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata." - öngyilkosság vallás által.
"Áldjátok azokat, akik titeket kergetnek; áldjátok és ne átkozzátok." - ne feledjétek: ha nem kergetnek, akkor is kergetnek! A szektánk csak jót tehet, és ezért mindenki üldöz minket, áldozatok vagyunk, mind áldozatai a meg nem értésnek, de tényleg, mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopter!
"Ha lehetséges, amennyire rajtatok áll, minden emberrel békességesen éljetek." - persze a boszorkányokat, más világneztűeket, b*zikat, azokat mind meg kell ölni, de az ugye nem rajtatok áll?
"Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől" - demokrácia? Fúj! Egyenjogúsági mozgalmak? Köpedék! Rabszolgák vagytok mind, vegyétek tudomásul, férgek!
"Adjátok meg azért mindenkinek, amivel tartoztok: akinek az adóval, az adót; akinek a vámmal, a vámot; akinek a félelemmel, a félelmet" - akinek a félelemmel, a félelmet. Ezt a részét a mondásnak valahogy nem szoktam hallani emlegetni.
"Senkinek semmivel ne tartozzatok" - igaz keresztény nem vesz fel hitelt!
"Mert ez: Ne paráználkodjál, ne ölj, ne orozz, hamis tanubizonyságot ne szólj, ne kívánj, és ha valamely más parancsolat van, ebben az ígében foglaltatik egybe: Szeressed felebarátodat mint temagadat." - tehát az ószövetségi Törvények kötnek.
"A szeretet nem illeti gonosszal a felebarátot." - és aki egészen a barátom? És aki egyáltalán nem a barátom?
"a hitben erőtelen pedig zöldséget eszik." - például Dániel.
"Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? Az ő tulajdon urának áll vagy esik." - a rabszolgatartás legit. A fideszkdnp nem az.
"Ajánlom pedig néktek Fébét, a mi nénénket, ki a Kenkhréabeli gyülekezetnek szolgálója:" - kis személyes részlet.
"Köszöntsétek Orbánt - Róm.16.9"
"Köszöntsétek egymást szent csókolással." - és mi lesz a távolságtartással és maszkviseléssel?!?
"A békességnek Istene megrontja a Sátánt" - uhm, no comment.