A képesség hiánya meg nem a gyengeség kategóriába tartozik. :) Ha lesz mesterséges anyaméh, sőt már ma sem kizárható, hogy egy anya a gyermekének adja a méhét, amit újra működőképessé tesznek a fiatal hormonok. Így két méhátültetés volt már sikeresen lezajló terhességgel, amiből egészséges csecsemők születtek. Szóval hamarosan nem lesz rá precedens szerintem, hogy anya a transznemű fiának adományozza a szervét (ha a HLA-rendszerük is megengedi) és férfi szüljön, és nem kis csalással (nőből férfivé lett férfi szült már). Azért vagyunk emberek, hogy felül tudjunk emelkedni a biológia által korlátozott adottságainkon is. Persze nem kötelező, de azért a lelkiekben és a család munkamegosztásában -- amibe kár a biológiát belekeverni, mert kevés majom főz eszterházy-rostélyost, és mosogat el utána -- szerintem lehet fejlődni, és ha egészen komolyan tekintünk rá, a nő keze és a férfi keze között max. annyi a különbség, hogy a férfi bőre esetleg vastagabb, kevésbé érzékeny, tehát alkalmasabb is lehet a mosogatásra. Nem véletlen, hogy a nagy étel-előállító helyeken, pl. a kórházakban, ahol én megfordultam a konyhán, a feketemosogató mindig férfi vagy nagydarab, bajszos konyhásnéni volt. ;P
Persze, ha gyengék vagyunk, tessék velünk gyengéden bánni, tenyéren hordozni: cicuka, te csak ülj a kanapén és legyél szép, majd Endre bácsi mindent megcsinál, engedd, hogy kíméljelek! ;P