Nem kell egyetértenünk, én sem hiszem hanem tudom hogy nemcsak testileg különbözik egymástól férfi és nő hanem lelkileg is. És ennek a lelki különbségnek az is következménye (többek között) hogy nem ugyanazok a dolgokban érzi magát kiteljesedni egyikük és másikuk.
Például ha a nőnek van nagy gyakorlata a kajafőzésben és ráér a férje, akkor nem a férj fog ebédet főzni hanem mondjuk krumplit pucol és kiviszi a krumplihéjat. Nem ez a kérdőjeles helyzet, hanem ha a férjnek ötlete támad a torta összetevői vagy sütése terén. Valami lényegi, pedig a feleség kedvence is az oroszkrémtorta.
Szerinted alá-fölérendeltségi alapon dől el hogy el lesz-e rontva az a születésnapi torta, vagy egyenlő felek egyforma súlyú szavazata alapján?
Vagy a gyerek rosszulléte esetén számít-e hogy az anyja érzi-e az ilyesmit jobban, vagy egyformán szülője az apja is?
..nemis : túrázás alkalmával rosszulléte. Ha úgy van megbeszélve, akkor minden páros napon anya futna az orvosért és apa tartaná a rosszul levőben a lelket?
Nem parancsuralmi diktatúráról beszéltem, hanem bonyolult viszonyrendszerről.