Hali!
A motornak azért kell járnia, hogy nehogy ECO módba kerüljön a rendszer ("elmenjen az áram") a térképek frissítése közben.
Annak viszont semmi jelentősége sincs, hogy mész-e közben a kocsival vagy állsz. Vagyis dehogy nincs: ki akar másfél órán át üzemanyagot elégetni "feleslegesen" anélkül, hogy közben bárhova ment is volna.
Amúgy a másfél óta az a teljes Európa térképcsomag feltelepítésének időigénye. Gondolom, itt is van lehetőség egyes országok (pl. Közép-Európa) térképcsomagját önállóan kiválasztani és feltelepíteni az első szériás C4 Picasso II-höz hasonlóan, ami a Magyarországot is magába foglaló csomag esetén 15-20 percnél nem tart tovább.
Ráadásul - legalábbis én így tapasztaltam - minél több térképcsomagot (országot) telepítesz fel a navidba, annál lassabb lesz a rendszer. Ezért én csak akkor teszek fel egyes térképcsomagokat, ha azokban olyan ország van, ahová utaznom kell. Egyébként meg fel sem teszem/törlöm a szükségtelen országokat tartalmazó térképcsomagokat, s így picit gyorsítani tudok a navi működésén (pl. címek keresése, útvonalak kiszímítása stb.)
Üdv,
sbojan