Nem új dolog számunkra a villanyautó , bátyám 2004-ben vett egy elektromos Pulit és két évig járt is vele . Erről az egyik villanyjárgányos fórumon ( Elektromos autók, motorok ) be is számolt 2006 novemberében -- lásd g_pali hozzászólásait : https://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=100&t=9013591&na_order=
Én különösebben nem lihegem túl ezt a delejkocsi kérdést , nagyon sokféle jármű érdekel , így van vagy nekem , vagy az egyesületünknek : kétkerekű kerékpárom , ( háromszemélyes tandem kivitelben is ) , háromkerekű kerékpárom , kerékpár utánfutóm , kétkerekű segédmotoros kerékpárom , háromkerekű segédmotoros kerékpárom , négykerekű segédmotoros kerékpárom ( mopedautó és kvad kivitelben egyaránt ) , van kétkerekű motorkerékpárom , háromkerekű motorkerékpárom , normál gépkocsi , utánfutó , lakókocsi , kajak , kenu , vitorlás csónak , kis villanymotor csónakhoz , motorcsónak , vízibicikli , lánctalpas minitraktor , motorosszán , csettegő . Azonfelül érdekelnek a kisvonatok ( erdei vasutak ) is , de az éppen nincs a birtokunkban : egy Kuli*-ja volt egy ismerősömnek ( a fácánkerti kisvasútról származott ) , de mire átmentünk volna a szomszéd településre megnézni addigra az iszákos sógora ( akinél tárolva volt ) leadta MÉH-be és az árát elitta . Hogy rohadna meg -- bár ez utóbbi asszem megtörtént , mert azóta sírba vitte az ital . A vastelepi ár dupláját én is megadtam volna érte .
*https://hu.wikipedia.org/wiki/MV_(mozdony)
A fenti felsorolásból sejthető , hogy eléggé kiterjedt a járműtechnikai érdeklődésem -- és az a felsorolásból nem is látszik , hogy a legtöbb járműfajtából több is , olykor tucatnyi van . Ezek után az elektromos mopedautó egy lesz a sokból - nyilván többet fogom használni mint a motorosszánt vagy a vitorlás csónakot .
Hogy menyiben ez a jövő , illetve mennyiben környezetbarát abba most nem mennék bele . A gazdaságtalanságát nemrégiben kiszámoltam . Egyébként korábban is foglalkoztam már a gondolattal , de az eddigi tervek egy kis 3 kerekű mopedautó villamos kiegészítő hajtással átépítésére szóltak .
Most lehetőségem van gyáriasabb megoldáshoz jutni : élek vele . Terveim szerint túl mélyen nem akarok ebben elmerülni , lesz egy ilyen városban használható verdám és kész .