-xan- Creative Commons License 1999.08.30 0 0 2213
Sziasztok ismét!

Most jártam északon (Dánia, Norvégia, Svédország), és _nagyon_ meg voltam lepődve. Sem a bemutató előtti héten, de még az előestéjén sem volt semmi különösebb felhajtás. Óriásplakátok szinte alig vannak (pedig a fővárosokban jártam, caplattam nem is keveset a belsejükben), igaz, amiket láttam, azok az eredeti amerikai moziplakátok (a mix, ami az egyik borítón is van, valamint az egyes szereplőkről, pl. világoskék-Anakin-"One destiny"). Inkább a boltok csinálták maguknak a reklámot az EpI-gyel: könyv, képes enciklopédia, sw figura gumiból a bejárat mellett, Maul és JJ gumiálarc gyerekeknek, Anakin pilkótasapkája, DMaul kifestő (!) (mármint amivel vörös-feketére festheted az arcod... ilyet szept. 18-ra kéne csinálni!) LegoLandban van egy nagy, ~2.20 magas (Lego) Vader, kezében egy fénykard, aminek a pengéjéhez van ragasztva egy másik. Odaállhatsz, és lefényképeztetheted magad, amint DV-vel vívsz...:) Persze a Lego is megdolgozik a Lucasnak fizetett pénzéért: mindenütt az EpI-ből ismert dolgok: Naboo N-1, droid, stb...

Annyira nem találtam óriásplakátot, hogy alig bírtam a svéd címet megtudni: Det Mörka Hotet. Fogalmam sincs, pontosan mit jelent, mennyire jó fordítás (nem tudok svédül), de nagyon jól hangzik :)

Az InterComnak pedig meg kellene mutatni, hogy akár zártkörűvé is tehetnénk a vetítést: csakazértis menjünk oda 31-en, az összesen 310 jegyre elég volna!

üdv,
-xan-