Blabla, már bocsáss meg, kedves doktor - még az is lehet, hogy még jobban elkeserítelek.
Azt mondtad beszéljük ki azokat a kérdéseket, amelyek a zsidók ügyében "kibeszéletlenek" voltak. Ezt mondtad, vagy nem?
Mondtam beszéljük ki. Csak azt kértem, exponáld a kérdést, mert arról beszélni, amiről sem Te sem én nem vagyunk hajlandók - tudniillik, hogy túlreprezentáltak-e blabla, stb. - nincs értelme, ugyebár?
Eltekintenék most a négerek amerikai helyzetének elemzésétől, ha nem haragszol és még egyszer megkérdezném: ha nem az antiszemitizmusról "beszélünk ki", akkor tulajdonképpen miről "beszélünk ki"?
Mert a "zsidók helyzete és megítélése" - ahogy Te fogalmazod - nemigen vetett még fel értelmes vitára való kérdéseket - vagy én nem vettem észre.
Tapasztalataim szerint tehát e kérdések egyik fele antiszemita, (nem róluk (rólunk) szól,) a másik felét viszont még nem tetted fel.
Ha megkérhetlek ezért, ne keseredj el, hanem inkább tedd fel ezeket a kérdéseket. Azokra a kérdésekre gondolok, amiknek lázba kéne hozni az intellektuális vágyat, ami itten belül lappang a "kibeszéletlen" kérdések okán.
Íme a cím, Te választottad:
"A zsidók helyzete Magyarországon."
Parancsolj, várom a vitát.
Beszéljünk ki.