scsabi Creative Commons License 2020.10.31 0 0 16107

Azt nem tudom, hogy eredetileg mi lehetett az orvosi rendelő helyén, de gyanítom, hogy ez egy mellékbejárat volt, ahonnan az óvóhelyet lehetett megközelíteni az utca felől. Amúgy az orvosi rendelő bejárata mellett, a nyolcvanas évek végi nagytatarozásig volt egy orosznyelvű "проверка мин" felirat, de hogy kinek az aláírásával, arra már nem emlékszem. A 198830-as kép simán lehet 1980 (van is valami választási felhívás kiragasztva a lábazatra), mert akkor még így nézett ki, a háborús sérülésekkel. A színe sötétebb volt, inkább afféle sárgás-drapp, bár nem tudom ebből mennyi volt az eredeti szín, mennyi a negyven év és az ostrom mocska.

A vidék akkoriban még klasszabb volt, az Aladár-Zsolt-Piroska utcák találkozásánál lévő háromszögben a parkocska a csöppnyi játszótérrel már ott volt, viszont a dobozgyári teleknek csak a Zsolt utcai frontja volt beépítve a Dobozgyár kétemeletes üzemcsarnokával. Ennek a helyére épült a (szerintem kissé túlzsúfoltra sikerült) Zsolt-udvar, ahová az orvosi rendelő is átköltözött a Csap utcából.

Előzmény: nofRETRO (16106)