Jó kis mérkőzés volt! Igazi derby. Jó volt látni, hogy szinte az egész játékidő alatt nálunk volt a kontroll, az a kb. 10 perces megrekedés sajnos 1 pontunkba került, de előzetesen szerintem sokan aláírtuk volna ezt a 31-31-es végeredményt.
Amit én láttam, hogy a végére A Borozan, Lauge, Nenadic trió teljesen elfogyott és nem tudtak felállt fal ellen mit kezdeni. A padról talán meg lehetett volna próbálni Markussent, de az érthető volt, hogy a money-time-ba már nem küldte be. Amit még szeretnék megjegyezni; Gajo óriási kedvencem volt, nem vitás, hogy itt volna a helye még a csapatban, de azzal, hogy Gasi lett az első számú szélsőnk láthatóan visszanyertük az évekkel ezelőtti brilliáns Margucot, még ha fáj is ezt leírni ,de hosszú távon ebből profitálhatunk. Az pedig, hogy Shiskarev mit játszik kisebb meccseken, annyira nem izgat, amíg Gasi ilyen szinten képes lehozni top meccseket ( persze logikus, hogy nem fog tudni mindig ilyen szinten játszani, nagy meccseken, akkor remélhetőleg az orosz is mutat valamit abból, hogy miért lett idehozva) Erre a posztra amúgy egy fiatalt már most el kezdenék keresni az orosz szerződésének lejárta utánra.
Cupara remekül védett!!!
És akkor legyen egy kis negatívum is, ami nekem nem tetszett, az Davis örömködése az utolsó időkérésnél, kb az egy perc fele azzal ment el, hogy már a zsebében érezte a minimum egy pontot. Ennek ellenére az elképzelt utolsó támadási taktika remek volt, jól végre lett hajtva, Yahiát pedig butaság ezért hibáztatni. Tegye fel a kezét, az aki 23 évesen egy év nemzetközi tapasztalattal Niklas Landinnak nem akarta volna ugyanígy "túlhelyezni" a labdát. Landin tipikusan olyan kapus, aki a mentális erejével képes úgy is védeni, hogy labdához sem ér. ( mint anno Perke, Sterbik, Omeyer, stb. tették)
Ami viszont ordító volt, az a védekezési repertoárok közti különbség. Davidnak itt még sok tanulni valója lenne szerintem. A támadásunk viszont kifejezetten pofás és tetszik, hogy nem egyénileg akarjuk megoldani a góllövéseket.
Ami nekem meglepő és lentebb Ti is említettétek az Maqueda játéka. Tőle meglepően szokatlan hibákkal támadásban és védekezésben is. Őt láthatóan nem sikerült még beépíteni, pedig nagy szükség lenne rá ebben a hosszú szezonban. A másik kérdés ezzel kapcsolatban, amit nem hiszem, hogy meg fogunk tudni, hogy a jelenlegi formájában Tönnesen nem tudná-e hozni ugyan ezt a szintet, vagy akár jobbat mint, amit Maki tol mostanság?! Őt nagyon sajnálom. Mahét illető kérdésben a közösségi médiában mutatott tevékenysége alapján még látok némi reményt, hogy maradhat jövőre is! Szvsz kulcsfontosságú lenne.
Markussen kérdésre visszakanyarodva, az ittlétét én egy esetben tudom elfogadni, ha Lauge maradásának az egyik feltétele volt. Akkor oké (?! nehezen de talán emészthető), különben pedig elszórt euro 10.000-ek...