Na meg par gondolat:
Szoval a modszer gondolom valahogy ugy volt kitalalva, hogy minden nagy nemzet kulon megepitette a bunkert, stb-t, es csak o tudta, hogy hol van.
Miert jo ez?
Nem tortenhet meg, hogy egyetlen nemzet (dontesben levo ember) mondjuk lepaktal az idegenekkel, majd felbontja az osszes bunkert.
Hmm... Pontosan mi is volt a vege?
Ja igen, irtam mar nagyjabol, hogy szerintem mi: a tobbi nemzetet is megoltek, de ott megtalaltak a bunkereket.
Bar, meg1x a tortenesek:
- villamosmernok csavo meghal, mert osszevissza kabelezte a cuccot, es zarlatos lett.
Ez szerintem csak "normalis" rendszerhiba.
- A pap meghalt, megfagyott
Ez is lehet meg rendszerhiba, elromlott a kondi. Vagy az alienek piszkaltak volna bele? Szerintem nehezen, a rendszer elegge zart es lezart.
- A pszichologusnohoz betortek a plafont.
Szerintem ez valoszinusitheto volt, hogy alien akcio.
Mert miert nem szoltak elotte neki a videolancon, hogy mennek erte kiszedni?
Meg mielott kikaptak volna, meg hagytak volna, hogy valamit kommunikaljon a tobbiek fele (de legalabbis visszament volna meg elbucsuzni, vagy ilyesmi).
- A no meghalt, tuzben
Ezt nem teljesen ertem. Valoszinuleg baleset, szinten. De nem teljesen egyertelmu.
Ha az alienek tudtak volna a helyzetrol, hiba lett volna ugy kiasni es elvinni a not, hogy felmeruljon a gyanuja, hogy nem emberek tettek.
Ezert se ertem, hogy a pszichologusnot miert olyan gyanusan vittek el...
Talan mert a pszichologusno tavozasa utan meg keteselyes volt a dolog. A donto momentum pont az lett volna, hogy az orosz not hogyan viszik el. De baleset aldozata lett, igy nem adott tobbletinformaciot.
Szerintem ez a rendszer mukodhetett volna, ha nincs a 2 rendszerhiba (pap+villamosmernok). Talan tobb emberrel kellett volna inditani.
Azt se tudom, hogy miert nem engedtek TV/radio adast nezni a bennt levo embereknek. (Talan azert, mert akkor esetleg egy szinte mindent elsopro csapas utan elcsuggedtek volna, es nem nyomtak volna gombot, pedig meg lett volna ellenallas.)