Horváth Dániel_52 Creative Commons License 2020.10.26 0 0 167462

Tisztelt órakedvelők!

Azzal a problémával kerestelek fel titeket, hogy kb. egy-két hete beázott, bepárásodott a Hamilton Khaki Day Date órám.

Elvittem egy "nívós", drágább, svájci órákkal foglalkozó szervizbe. Ott felvették hibára, hogy beázott, és ebből következően indokolatlan járáseltérést produkál. Teljes szervizt vállaltak, azt mondták, ez helyreteszi a dolgokat.

1-2 nap múlva hívtak, hogy a beázást teljesen elhárították, ellenben a billegőről hiányzik egy csavar, ami a járáseltérést okozza, ezzel nem tudnak mit kezdeni.

Természetesen a beázás előtt semmilyen járáseltérés nem volt megfigyelhető. Amikor az órát leadtam, akkor is azt mondták, hogy valószínűleg a nedvesség által leoldott olajok lerakódtak valahol, ami a járáseltérést okozza.

Az órával elküldtek, hátha a hivatalos Hamilton szerviz megoldja a problémát.

A hiányzó csavart ők sem tudják pótolni, azt tanácsolták, vegyem fel az eladóval a kapcsolatot.

Valószínűleg a teljes szerkezetet ki kell cserélni.

Az lenne a kérdésem, hogy kihez tudok fordulni ebben a helyzetben? Illetve hogy mi lenne a legjobb lépés ezek után?
Azt ugye nem tudom bizonyítani, hogy a független szervizbe adás előtt nem volt járáseltérés, vagyis hogy akkor még megvolt az a bizonyos csavar.