0101013 Creative Commons License 2020.10.19 0 0 35

VITAINDÍTÓ:

Na fejezzük be ezt a mesekönyvet.

- továbbra is Herr Gott beszél (csak tudnám minek. Nem fogja elterelni a figyelmemet a tényről, hogy VESZTETT)

- "Öntsd ki haragodnak tüzét, és láss meg minden kevélyt és alázd meg őket!" - és abban mi lenne a jó? A meggyőzés képes megoldani a problémákat. Az erőszak legfeljebb elodázza.

- "Nézd csak a behemótot, amelyet én teremtettem" - újabb mesebeli szörny a sárkányok, varázslók, beszélő kígyók mellé. És ne feledjük az egyszarvúkat, szellemeket, kísérteteket...

- "Nézd csak az erejét az ő ágyékában, és az ő erősségét hasának izmaiban! / Kiegyenesíti farkát" - 18+, kész, gyerek kezébe ezt nem!

- "Kihúzhatod-é a leviáthánt" - ja. Persze. behemót, leviatán, sárkányok... Írjál bele tündéreket, és csinál belőle sorozatot a Disney!

- "Alkudozhatnak-é felette [a kifogott leviatán felett] a társak, vagy a kalmárok közt feloszthatják-é azt?" - nemlétező dolgok felett hülyeség alkudozni.

- "Ki hát az, aki velem szállna szembe?" - Én jelentkezek. Kihívom a Kármel Hegyi Kihívás értelmében.

42. fejezet:

- Jób beszél

- "Tudom, hogy te mindent megtehetsz, és senki téged el nem fordíthat attól, amit elgondoltál." - miért, és akkor az úgy jó?

- "Hallgass hát, kérlek, én hadd beszéljek; én kérdezlek, te pedig taníts meg engem!"

- 7. sor: az Úr beszél a Három Baráthoz

- "Most azért vegyetek magatokhoz hét tulkot és hét kost, és menjetek el az én szolgámhoz Jóbhoz, és áldozzatok magatokért égőáldozatot"

- "Azután eltávolítá Isten Jóbról a csapást, miután imádkozott vala az ő barátaiért, és kétszeresen visszaadá az Úr Jóbnak mindazt, amije volt." - ez nem igaz. Hasonlítsuk össze mije volt, és mije lett!

VOLT: 7,000 juh, 3,000 teve, 500 "igabarom" (marha), 500 szamár, 7 fiú, 3 lány (1. fejezet)

LETT: 2*7,000 juh, 2*3,000 teve, 2*500 "ökör" (marha), 1,000 szamár, 7 fiú, 3 lány (42. fejezet)

Azaz 7 fiúval és 3 lánnyal kevesebb lett mint amennyit a szöveg, és így Mr. Isten ígért.

- "És az elsőnek neve vala Jémima, a másodiké Keciha, a harmadiké Kéren-Happuk. / És nem találtatnak vala olyan szép leányok, mint a Jób leányai, abban az egész tartományban, és az ő atyjok örökséget is ada nékik az ő fiútestvéreik között. / Jób pedig él vala ezután száznegyven esztendeig, és látja vala az ő fiait és unokáit negyedízig. / És meghala Jób jó vénségben és betelve az élettel." - és sose tudta meg, mi volt ez az egész, ami ugye a Barátokkal való társalgás alapja volt!

PS: egy Jemima: https://www.imdb.com/name/nm0740383/?ref_=nv_sr_srsg_3