VITAINDÍTÓ:
- folyt.
- "Mert az én beszédem bizonyára nem hazugság; tökéletes tudású ember áll melletted." - és szerény!
- "[Herr Gott] Téged is kiszabadítana az ínség torkából tág mezőre, ahol nincs szorultság, és asztalod étke kövérséggel lenne rakva; / De ha gonosz ítélettel vagy tele, úgy utolérnek az ítélet és igazság."
- "Ad-é valamit a te gazdagságodra? Sem aranyra, sem semmiféle erőfeszítésre!"
- "Kicsoda szabta meg az ő útjait, vagy ki mondhatja azt: Igazságtalanságot cselekedtél?" - bárki, akinek esze van és erkölcsi érzéke.
- "Legyen rá gondod, hogy magasztaljad az ő cselekedetét, amelyről énekelnek az emberek!" - mintha nem is létezne, hát nem?
- "De sőt értheti-é valaki a felhő szétoszlását, az ő sátorának zúgását?" - yep, we do.
- "Halljátok meg figyelmetesen az ő hangjának dörgését, és a zúgást, amely az ő szájából kijön! / Az egész ég alatt szétereszti azt, és villámát is a földnek széléig." - mi Mr. Isten, Zeusz másodállásban?
- "Isten lehellete által támad a jég, és szorul össze a víznek szélessége." - ez vicc!
- "Megtudod-é, mikor rendeli azt rájok az Isten, hogy villanjon az ő felhőjének villáma? / Tudod-é, hogy miként lebegnek a felhők, vagy a tökéletes tudásnak csudáit érted-é?" - gawd of the gaps. Amúgy lehet hogy Jób nem tudja, de mi igen!
- "Miképpen melegülnek át ruháid, mikor nyugton van a föld a déli széltől?" - mert a Föld lapos.
- "Vele együtt terjesztetted-é ki az eget, amely szilárd, mint az acéltükör?" - mert a Föld lapos, és az ég egy szilárd kupola.
- "Mindenható! Nem foghatjuk meg őt; nagy az ő hatalma és ítélő ereje, és a tiszta igazságot el nem nyomja. / Azért rettegjék őt az emberek; a kevély bölcsek közül nem lát ő egyet sem." - totálisan rossz hozzáállás!
38. fejezet:
- Herr Gott szól! Csak megint nem tudni minek, hiszen a fogadást már elvesztette.
- "Majd felele az Úr Jóbnak a forgószélből és monda:" - mondja meg, hogy "you got punk'd! Fogatunk Sátánnal, és most röhögünk rajtad! Kandi kameraaa!!!"
- "Nosza övezd fel, mint férfiú derekadat, én majd kérdezlek, te meg taníts engem!" - hah, kis passzív-agresszív!
. "Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg, ha tudsz valami okosat!" - mert a Föld lapos.
- "Mire bocsátották le oszlopait, avagy ki vetette fel szegeletkövét;" - mert a Föld lapos
- "Mikor együtt örvendezének a hajnalcsillagok, és Istennek minden fiai vigadozának?" - és hol vannak a lányai? Ledobták őket a Tajgeiszról? És ki volt az anya?
- "És kicsoda zárta el ajtókkal a tengert" - wut?
- "És azt mondám: Eddig jőjj és ne tovább" - bazd meg, diktátor!
- "Kimutattad-é a hajnalnak a helyét?" - igen. Bajod?
- "Hogy belefogózzék a földnek széleibe, és lerázassanak a gonoszok róla." - mert a Föld lapos.
- "Eljutottál-é a tenger forrásáig, bejártad-é a mélységnek fenekét?" - a válasz ismét igen.
- "Áttekintetted-é a föld szélességét, mondd meg, ha mindezt jól tudod?" - csináltunk térképet, fényképet. #IstenKishitű #IstenGagyi
- "Melyik út visz oda, hol a világosság lakik" - ez most az a hűtős vicc?
- "Eljutottál-é a hónak tárházához; vagy a jégesőnek tárházát láttad-é? / Amit fentartottam a szükség idejére, a harc és háború napjára?" - mert a csapadékot Mr. Isten konténerekben tárolja!
- "Van-é atyja az esőnek, és ki szülte a harmat cseppjeit?" - ez teljesen hülye?
- "Összekötheted-é a fiastyúk szálait; a kaszáscsillag köteleit megoldhatod-é?" - ???
- "Ismered-é az ég törvényeit" - kell-e mondanom: IGEN.
- "Felemelheted-é szavadat a felhőig, hogy a vizeknek bősége beborítson téged?" - igen. Ezüst-jodidot vagy mit kell a felhőkhöz juttatni...
- "Kibocsáthatod-é a villámokat" megintcsak igen
- "Ki szerez a hollónak eledelt, mikor a fiai Istenhez kiáltoznak; kóvályognak, mert nincs mit enniök?" - egy: de most már komolyan! kettő: hát nem Isten!
- "Tudod-é a kőszáli zergék ellésének idejét; megvigyáztad-é a szarvasok fajzását?" - igen
- "Ki bocsátotta szabadon a vadszamarat, ki oldozta el e szamárnak kötelét," - seggel előre?
- "a strucmadár … a földön hagyja tojásait, és a porral költeti ki!" - na, ennyit tudsz. Egyes.
- "Mert Isten a bölcseséget elfeledtette vele, értelmet pedig nem adott néki." - mondá Isten. Hát nem irónikus?
- "Te adsz-é erőt a lónak, avagy a nyakát sörénynyel te ruházod-é fel?" - de nem is a manók!
- "A te értelmed miatt van-é, hogy az ölyv repül, és kiterjeszti szárnyait dél felé?" - nem. És?
- "a sas … Fiai vért szívnak" - NEM.
- Jób válaszol: "Ímé, én parányi vagyok, mit feleljek néked? Kezemet a szájamra teszem. / Egyszer szóltam, de már nem szólok, avagy kétszer, de nem teszem többé!"
39 fejezet vége.