Homo mirabundus Creative Commons License 2020.10.19 -3 1 73060

Ugyan nem kérdezted, de a "téliesítésről" beugrott az alábbi, mintegy habjaként az E10-es, vizet jól kötő alkoholos benya miatt keletkezett viharnak. Ami így idény végén, de még inkább tavasszal újult erőre szokott kapni:(

Több helyen látni-hallani -elsősorban jutyúbon, mert én még  nem találkoztam "érintettel" a való életben-, hogy miután szárazra(?) járatták a gépet, még a gyertyát is kicsavarják, hogy néhány csöpp olajat a hengerbe eresszenek + kis megforgatás az eloszlatáshoz. Így aztán az sem tud rozsdállani, ha a hónolás még ér valamit a falán.

Há'nemtom. A forgattyúsházról pl. soha egy szó sem esik, pedig ennyi erővel az is kaphatna párát, sőt - bár ott kevésbé kínos egy rozsdafolt vagy csík... Mondjuk a gyertya kicsavarását érthetem, ha nem is a közelgő tél, de pl. az idény végén esetleg amúgy is aktuális preventív csere miatt.

Igazából még a tökre kiszárított üzemanyagrendszerrel kapcsolatosan is hallani ellen-, de legalábbis kétségeket ébresztő véleményt. Azt már a szervizesem mondta (nem most, még a 95-ös időkben:D), hogy jobban járnának az emberek, ha az utolsó négyzetmétereket inkább valami "mentes", prémium anyagból tankolva vágnák le, aztán marad a gépben, ami marad. Legalább a műanyag is úszik valamiben (szűrő, csövek, membránok), ami nem levegő, és a sunnyogó kosz sem tud úgy kiülepedni, megkötni. Emlegette még a légszűrőt is, hogy a papír alapúakat tavasszal eleve ki kellene kukázni (addig legalább visszatartja a pókokat:D), akkor is, ha látszólag semmi bajuk sincs, a szivacsokat meg jól kimosni-olajozni. Túlzás-e vagy sem - sztem ez azért erősen tárolásfüggő is lehet. Nálam sem a nappaliban dekkolnak a kaszák:D.

Ja, ugyanez a szervizes emberke hozta szóba a gázbowdent. Hogy rajta kívül azt soha senki nem takarítja-olajozza, pedig némelyikben már több a mocsok, mint a huzal. Pont úgy, mint a biciklifékeknél. És tényleg...

Hát ezeket sem tudom, de magyarázhatóbb gondoskodásnak tűnnek, mint csak hengerfalat kenegetni. Ami persze ártani biztosan nem használ, de ami nélkül évtizedekre visszamenően is jól elvan a -sztem döntő- többség:D

Előzmény: Fokt89 (73050)