Varázsos Barát Creative Commons License 1999.08.23 0 0 2112
Kedves Sam R.A. Banesh!

Remélem, olvastad ds9 remek válaszát, én csak megpróbálom kiegészíteni.
Nem hinném, hogy véletlen, ha bizonyos kamerabeállításokat, párbeszédeket túl bombasztikusnak éreztél. Nekem ilyenkor a Face off (Ál/Arc) jelenete bukkan fel az emlékezetemben, mikor Nicolas Cage kiszáll a reptéren a kocsijából (amely a Mátrixnál és a Pengénél is eszembe jutott - félreértés elkerülése végett: nem azonos súlycsoport!). Biztos, hogy szándékolt a dolog. Szerintem ez mostanában eccrűjen divatos, még ha a TPM-ben sokkalta letompítva jelenik is meg.
Anakin: nem (teljesen) tudatosan használja az Erőt, de mégis használja. A véletlenek a másik három epizódban is jelentős szerepet játszottak, és hogy a véletleneknek van-e közük az Erőhöz, vagy sem, az olyan filozofáláshoz vezetne (predesztináció vs. szabad akarat), amelyben nem vagyok járatos. Ugyanis az Erő vezeti is azokat, akik rá hagyatkoznak... akár tudatosan, akár ösztönösen.
Minél inkább gondolkodsz a filmen, annál inkább a hatása alá kerültél... TPM has you... :)))
A kommercializálódás engem is elszomorít alapban, főleg a végletes formái, de végül is ha nem lenne, akkor nem lenne most könyvem (mert csak a film lenne), se képeslapom, és esetleg pólóm majdan... Plusz, ebből (a díjakból) is születik a következő két rész!
Az a "Titanic-süllyesztő csapat" pólóval kapcsolatos korábbi hozzászólás megragadta a fantáziámat! ;))
A nosztalgiáról lásd ds9-et!